• DOLAR 32.575
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2458.984
  • ...
"Türkiye darbeci hükümetle ilişkilerini neden sürdürüyor?"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 314'üncü hafta basın açıklaması Merkez Kayalı Park'ta yapıldı. Platformun bu haftaki sözcüsü Muharrem Keskin, "O (Firavun) ve askerleri yeryüzünde haksız yere büyüklük tasladılar ve kendilerinin bize döndürülmeyeceklerini sandılar. Bizde onu ve askerlerini tuttuk denize attık. Bak o zalimlerin sonu nasıl oldu? Biz onları ateşe çağıran önderler yaptık. Kıyamet günü asla yardım olunmazlar. Bu dünya hayatında biz onların peşine bir lanet taktık. Kıyamet günü ise onlar iğrençleşenlerdir. (Kasas 39-42)" ayetlerinin mealini okuyarak başladı.

 

"Mısırda ki darbecilerin oluşturmuş olduğu gayrı meşru hükümetle Türkiye ilişkileri hala neden devam etmektedir?" sorusunu yönelten Muharrem Keskin, "Bu gayrı meşru hükümetle ilişkiler neden devletlerarası düzeyde yürütülmektedir. Mursi ve İhvan'ın yanında olduğunu söyleyenler niçin Sisi'nin gayrı meşru hükümetini muhatap almaktadırlar. Darbeci Mısır Hükümetinin temsilcilikleri ülkemizde neden bulunmakta? Suriye Konsolosuna yapılanlar Mısır konsolosuna neden yapılmamaktadır?" sorusu soruldu.

 

Mısırda katliamlar devam ederken darbeci zalim Mısır ordusu ve onların ayakçı takımı baltacılar halen zulümlerine devam ederken Türkiye'deki eylemler ve Mısır'daki kardeşlerimize destek çabalarının neden sona erdiğine temas eden Keskin, "Veya niçin hız kesti? Bunun sebebi sadece uzun soluklu eylemlere gücümüzün yetmemesi ile izah edilebilir mi? Yoksa kamuoyuna izah edilebilecek başka sebepler mi var?

 

Suriye de akan kanın, yapılan zulümlerin sebebi, failleri kim olursa olsun zulmü ve zalimleri telin ediyoruz. Müslüman halkımızı Müslümanların kanı üzerinden siyaset yapan ve Müslümanların kanını siyasi bir malzemeye dönüştüren herkese ve her anlayışa karşı uyanık olmaya hassasiyetlerimizi takva ve adalet ölçüsü içerisinde göstermeye davet ediyoruz." dedi. (Hamza İrasul/Mehmet Eskin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir