• DOLAR 32.912
  • EURO 35.226
  • ALTIN 2452.364
  • ...
Malatyalı çocuklar: Gazze’de çocuklar artık ölmesin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejiminin 34 gündür Gazze’de gerçekleştirdiği soykırım devam ederken, şimdiye kadar 4 bin 324'ü çocuk, 2 bin 823'ü kadın olmak üzere 10 bin 569 kişi şehit olurken, on binlerce yaralının yanı sıra enkazların altında ise binlerce kişinin olduğu belirtiliyor.

Elektrik, su, doğal gaz ve yakıtın kesildiği kentte, işgalci siyonist çetelerin halkın yaşadığı binaların yanı sıra onlarca cami, okul ve hastaneyi de direk hedef alarak bombalaması sonucu yerle bir olurken, kalan hastanelerin çoğunda hizmet tamamen durmuş halde.

Yaşanan soykırım ve katliamlara dünyanın birçok yerinden gün geçtikçe tepkiler artarak gelmeye devam ederken, bir tepkide Malatya’daki çocuklardan geldi.

Yetimler Vakfı’nın Gazze yararına düzenlediği kermeste Filistin ile ilgili açılan Resim Sergisi’ni gezen çocuklar, Rehber TV Karikatüristi Mikail Çiftçi’nin Batı'nın iki yüzlüğünü resmettiği; Avrupa Birliği, ABD ve israilin bir elde buluşturup Ukraynalı çocuğa emzik, Gazzeli çocuğa ise füze atılan görselden çok etkilendikleri görüldü.

İşgalci siyonist rejimin Gazze’deki çocuk katliamına tepki gösteren çocuklar, Gazze'deki çocukların daha önce kendileri gibi yaşamlarını sürdürerek okula gittiklerini ama şu anda bombaların altında can verdiklerine dikkat çekerek, "Gazze’de artık çocuklar ölmesin" diye çağrıda bulundular.

“Onlarda bizim gibi okula gidiyorlardı ama şimdi bombaların altında can veriyorlar”

Yunus Emre Kapan

Gazzeli çocukların katledilmesine çok üzüldüğünü söyleyen çocuklardan Yunus Emre Kapan, "Biz burada okula giderken, maalesef onlar okula gidemiyor. Anne-babaları çok üzülüyor. Birçok anne babanın çocuğu ölmüş, birçok çocuk anne-babasız kalmışlar ve üzülüyorlar. Üzerlerine her gün bombalar yağıyor. Onlar da bizim gibi okula gidiyorlardı ama şimdi bombaların altında can veriyorlar. İşgalcilere diyecek söz bulamıyorum. Allah işgalcilerin belasını versin ve Gazze’ye yardım etsin." şeklinde konuştu.

"İsrail yaptığı kötülüklerin cezasını çekmesi gerekir"

Hamza Korkmaz

Mikail Çiftçi'nin batının iki yüzlülüğünü ortaya çıkaran günün çizgisi tablosunu anlatan Hamza Korkmaz, "ABD, israil ve Avrupa Birliği, Ukraynalı çocuklara emzik veriyorlar ama aynı ülkeler, Gazze’deki çocuklara ise bomba yağdırıyorlar. İşgalcilerin, yaptığı kötülüklerin cezasını çekmesi gerekir." diye konuştu.

"Batılı ülkeler, Ukraynalı çocuklara emzik uzatıyorlardı ama Gazze’de çocukların üzerlerine bombalar yağdırarak onları öldürüyorlar"

Abdülaziz Yıldız

Yaşanan adetsizliğe tepki gösteren Abdülaziz Yıldız da "Böyle bir adaletsizlik olmaz. Ukraynalı çocuklara emzik uzatıyorlardı ama Gazze’deki çocukların üzerlerine bombalar yağdırarak onları öldürüyorlar. Artık Gazze’de çocuklar ölmesin. Onlar için çok üzülüyoruz. İnşallah bu zulüm bir an önce son bulur." temennisinde bulundu.

"Onlar için çok üzülüyorum ve onlara dua ediyorum. İnşallah bu zulüm bir an önce biter"

Gazze’de çocukların her gün öldürüldüğüne dikkat çeken başka bir çocuk ise "Artık Gazze’de çocuklar ölmesin, onlar için çok üzülüyorum ve onlara dua ediyorum. İnşallah bu zulüm bir an önce biter ve kurtulurlar." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir