• DOLAR 32.556
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2445.715
  • ...
Çevrecilerden anız yangınlarına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, Batman'da son günlerde iyice artan anız yangınları ve hava kirliliği nedeniyle basın açıklaması yaptı.

 

Basınla bir araya gelen Kavuş, Batman'ın anız yangınlarından ciddi anlamda çevresel anlamda etkilendiğini belirterek, anız yangınlarının halk sağlığı açısından da çok olumsuz etkileri olduğunu söyledi.

 

Batman'ın üzerine anız yangınlarından dolayı 2-3 gündür çok yoğun bir şekilde siyah pat küller yağmaya başladığına dikkat çeken Kavuş, "Özellikle beyaz örtülerde ve beyaz arabaların üzerine baktığınız zaman kar yağmış kadar siyah pat küllerle kaplandığını görüyoruz. Yetkililerin bu konuda çok acil ve uygulamalı tedbirler almasını istiyorum" dedi.

 

Tedbirlerin yetersiz olmasından dolayı Batman'ın dört bir tarafında anızların yakıldığına işaret eden Kavuş, "Bunun nedeni de tedbirlerin yetersiz olmasıdır ve ceza uygulamasının başlatılmamasıdır. Batman'da genelde kış aylarında hava kirliliğinden insanlar şikâyetçiydi. Ama ne yazık ki anız yangınlarından dolayı yazın ortasında gördüğünüz gibi ciddi anlamda bir hava kirliliği yaşanmaktadır. Kışın insan sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaratan hava kirliliği maalesef yazında aynı etkiyi göstermektedir" ifadelerini kullandı.

 

Bir an önce yetkililerin anız yangınlarına dur demeleri gerektiğini belirten Kavuş, anız yangınlarının olumsuz etkilerine dikkat çekerek yetkililerden bu konuda vatandaşları bilgilendirmelerini ve ceza işlemlerini başlatmalarını istedi. (Cevher Ekinci - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir