• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Gazzeli çocuklar: KATİLLERİN YARGILANMASINI İSTİYORUZ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze

Gazze'de yerinden edilmiş ailelerin çocukları, sığındıkları Şifa Hastanesi'nde bir basın açıklaması yaptı. Gazzeli çocuklar, 34 gündür çocukları ve bölgedeki her şeyi hedef alan siyonist saldırının durdurulması için dünyaya çağrıda bulundu. Çocuklardan biri yaptığı konuşmada şu noktalara dikkat çekti: "İşgalciler medyaya yalan söylüyor, çocukları öldürüyor, evlerimizi bombalıyor, bombalardan kaçıp Şifa Hastanesi'ne sığındık ama bombaların burada da bizi takip etmesine şaşırdık. Ekmek ve su bulamıyoruz. Hayat istiyoruz, barış istiyoruz, katillerin yargılanmasını istiyoruz, yaşamak ve eğitim istiyoruz."

İŞGALCİ BARBARLAR 4 BİNİ AŞKIN ÇOCUĞU KATLETTİ

İşgalcilerin 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü saldırılarda şu ana kadar 4 bin 324'ü çocuk olmak üzere şehit sayısı 10 bin 569'a yükseldi. Öte yandan enkaz altında halen 1.300'ü çocuk olmak üzere 2 bin 350 kişi ise kayıp. (İLKHA)

Terör çetesi 34 gündür bombalıyor

40 bin konut tamamen yıkıldı

SİYONİSTLER GAZZE'Yİ YOK EDİYOR

İşgalci barbarların Gazze’ye 34 gündür düzenlediği yoğun saldırılarda 30 bin tondan fazla patlayıcı kullandığı, bombalamalar nedeniyle 40 bin konutun tamamen yıkıldığı, 222 bin konutun da zarar gördüğü bildirildi.

İstanbul

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, düzenlediği basın toplantısında, işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına ilişkin bilgi verdi. Gazze kenti ile Gazze Şeridi'nin kuzey ve orta kesimlerindeki mezarlıkların dolduğunun altını çizen Maruf, "israil işgalinin sivillere karşı işlediği toplu suçlar nedeniyle artık cenaze defnedecek alan kalmadı." dedi. Saldırılarda yıkılan binaların enkazında kalanların olduğunu belirten Maruf, 3 binden fazla kişi hakkında kayıp bildiriminde bulunulduğunu aktardı. Maruf, işgalcilerin "güvenli" olduğunu iddia ettiği Gazze Şeridi'nin güneyine giden 1021 kişinin saldırılarda katledildiğini kaydetti.

İşgalci barbarların ibadethaneleri de hedef aldığını hatırlatan Maruf, 53 vaizin katledildiğini, 56 caminin tamamen, 136 caminin kısmen yıkıldığını ifade etti. Filistinli yetkili, saldırılarda 237 okulun çeşitli hasarlar aldığını, 60 okulun hizmet dışı kaldığını, 88 hükümet tesisinin yerle bir edildiğini ve 48 gazetecinin öldürüldüğünü ifade etti.

CAN KAYBI 10 BİN 328'E YÜKSELDİ

İşgalci katillerin Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda 30 bin tondan fazla patlayıcı kullandığını aktaran Maruf, bu saldırılarda 40 bin konutun yıkıldığının, 222 bin konutun da zarar gördüğünün altını çizdi. Maruf, işgalcilerin saldırılarında 192 sağlık çalışanının katledildiği, 40 ambulansın kullanılmaz hale geldiği, 113 sağlık merkezinin ciddi hasar aldığı, 18 hastane ile 40 sağlık merkezinin hizmet dışı kaldığı bilgisini verdi. Maruf, yaklaşık 1,5 milyon kişinin yerinden edilerek barınaklara sığındığını söyledi.

Gazze'deki su sıkıntısına değinen Maruf, yoğun saldırılar ve saha ekiplerinin hedef alınması nedeniyle su arıtma tesisleri, kanalizasyonlar ve su kuyularındaki zararı belirleyemediklerini dile getirdi. "israil'in Gazze kenti ve Gazze Şeridi'nin kuzeyinde hastanelere savaş açtığını" söyleyen Maruf, israil'in sağlık merkezlerini hedef aldığını, hasta ve yerinden edilenlerin tedaviye, ilaca, suya ve gıdaya erişimine engel olduğunu vurguladı. Maruf, işgalci canilerin, yaklaşık 3 bin kanser hastası çocuğun tedavi gördüğü Er-Rantisi Hastanesini bombalama tehdidi nedeniyle yaşam destek ünitesine bağlı onlarca çocuğun hayatının tehlikede olduğunu dile getirdi.  AA

HAMAS Sözcüsü El-Kanu:

KASSAM DÜŞMANA AĞIR KAYIPLAR VERDİRDİ

Haber Merkezi- HAMAS sözcüsü Dr. Abdul Latif El-Kanu, Gazze'yi korumaya çalışan mücahitlerin, ellerindeki imkanlarla işgal rejimine ağır kayıplar verdirdiğini söyledi. İşgalcilerin, kara işgalinde mücahitlerin direnişine karşı geri çekilmek zorunda kaldıklarını belirten El-Kanu, "El-Kassam; araçlarıyla, tanklarıyla, paralı askerleriyle ve halen Gazze Şeridi'ni geçmeye çalışan ve mücahitler karşısında geri çekilen suç ordusuyla, kriminal terör düşmanına ağır kayıplar verdirdi." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Güney Afrika’dan UCM’ye çağrı:

‘NETANYAHU VE DİĞER SOYKIRIMCILARA

TUTUKLAMA KARARI ÇIKARILSIN'

Güney Afrika Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği Bakanı Pandor, UCM'ye Filistin'de kadınların, yaşlıların ve çocukların öldürülmesinden sorumlu olan Netanyahu hakkında tutuklama kararı çıkarması çağrısında bulundu.

Johannesburg

Güney Afrika Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği Bakanı Naledi Pandor, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM), Filistin'de kadınların, yaşlıların ve çocukların öldürülmesinden sorumlu olan işgalci elebaşı Binyamin Netanyahu ve üst düzey siyonist yetkililer hakkında tutuklama kararı çıkarması çağrısında bulundu. Bakan Pandor, Ulusal Meclis oturumunda yaptığı konuşmada, "Çocukların, kadınların ve yaşlıların israil tarafından öldürülmesi, UCM'nin, uluslararası ceza hukukunun ihlallerinden sorumlu olan Netanyahu da dahil olmak üzere kilit karar vericiler için derhal tutuklama emri çıkarmasıyla sonuçlanması gereken bir eylemdir" dedi. Pandor, Güney Afrika'nın da Filistin'de işlenen, sivilleri, kamu altyapısını, Birleşmiş Milletler (BM) binalarını ve diğer savunmasız hedefleri hedef alan savaş suçları karşısında dehşete düştüğünü belirterek, "Bu eylemler biz Güney Afrikalı siyahlara, apartheid döneminde yaşadığımız deneyimleri hatırlatıyor" ifadelerini kullandı.

Güney Afrikalı siyahların Filistin'de olanlara öfkelerini ve endişelerini ifade etmek için sokaklara döküldüklerini belirten Pandor, Filistin'de yaşanan yıkımın sonuçlarının korkunç olduğuna dikkati çekti. Pandor, Güney Afrika'nın acil ve kapsamlı bir ateşkes çağrısını tekrarlayarak, işgal rejiminin saldırılarının uluslararası hukuku ihlal ettiğini ifade etti.  AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir