• DOLAR 32.48
  • EURO 34.756
  • ALTIN 2439.697
  • ...
Bismil'deki katliamın arkasında kimler var?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Bismil'e bağlı Başköy ve Karatepe köylüleri arasında Ramazan ayında yaşanan olayda, Üstün Ailesinden 8 kişi hayatını kaybetmişti. Yaşanan acı olayla ilgili Üstün Ailesinden Hasan Üstün bir açıklama yaptı.

 

Ailesinden 8 kişiyi kaybettiğini belirten Hasan Üstün, "Kaybettiğim bu kişilerden iki tanesi kardeşlerim Fuat Vecdi Üstün ve Faruk Üstün olmak üzere dayılarım Muzaffer Üstün ve oğlu Ahmet Berat Üstün, İskan Üstün ve oğlu Ömer Üstün, Mustafa Üstün ve oğlu Mehmet Üstün idiler." dedi.

 

Karşı taraf olan Ek Ailesi ile aralarında arazi kaynaklı sıkıntı ve anlaşmazlıkların olduğunu kaydeden Üstün, "Bu anlaşmazlık mahkemeye intikal etmişti. Başvuruda bulunduğumuz devlet yetkilileri bizlere bu işi halledeceklerini söylemişlerdi. Ancak Ramazan ayı olması nedeniyle bayramdan sonraya kalmıştı. Maalesef Ramazan ayı bitmeden istenmeyen bu katliam ve bu vahşet gerçekleşti. Bu işin perde arkasında ne var, kimler var? Doğrusu biz de anlamış değiliz." ifadelerini kullandı.

 

Dosya üzerinde gizlilik kararı olduğundan dolayı, olay ile ilgili bilgilerin de gizli tutulduğunu kaydeden Üstün, "Ölen yakınlarımızın otopsi raporlarından bilgi alamadık. Hele nüfus kayıtlarında ölen yakınlarımızın hala sağ görünmesi ise, bizleri derinden üzüyor. Devletin yetkililerinden Cumhurbaşkanından, Başbakandan, Bakanlardan ve diğer mercilerden bize yardımcı olmalarını, bize sahip çıkmalarını istiyoruz." çağrısında bulundu.

 

Olay yerinde 5 adet kaleşnikof silah, 6 adet pompalı av tüfeği ve 2 adet tabanca bulunduğunu ifade eden Hasan Üstün, olaya şu isimlerin karıştığını belirtti: "Şu an tutuklu olanlar, T.E, M.E, B.E. ve N.E ile firarda olanlar H.E, H.E, O.E ve bunlarla beraber ayrıca ismini bilmediğim iki kişi." (Yusuf Batı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir