• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Oto lastik ustaları, kış lastiğinin önemine dikkat çekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ticari araçlar için 1 Aralık'tan itibaren başlayacak olan ve 1 Nisan'da son bulan zorunlu kış lastiği uygulaması hakkında hatırlatmalarda bulunan oto lastik ustaları, kış lastiğinin araçlardaki önemine dikkat çekti.

Oto lastikçiler; Kış mevsiminin başlaması ile sürücülerin soğuk hava şartlarında, karlı veya buzlu yollarda güvenli bir trafik ortamında seyahat edebilmelerini sağlamak, lastik kaynaklı trafik kazalarını en aza indirmek amacıyla her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanımı zorunluluğunun bulunduğunu hatırlattı.

Kış lastiği takılmasının zorunluluktan ziyade can ve mal güvenliği için önemli olduğunu vurgulayan Batman'daki oto lastikçiler, kış lastiğinin önemine işaret etti.

Murat Altıok

"Kaza riskine karşı mutlaka kış lastiği takılmalıdır"

Kış lastiğinin kaza riskini azalttığını, güvenli bir seyahat oluşturduğunu belirten lastik ustası Murat Altıok, "Kış lastiği zorunluluğu 1 Aralık itibariyle başlıyor. Peki, kış lastiği bir araç için neden önemlidir? Kışın, karlı ve yağmurlu havalarda frenlerin daha iyi tutabilmesi, kazalara sebebiyet vermemesi için önemlidir. Hele hele yolcu taşıyan araçlar mutlaka kış lastiği takması gerekiyor. Çünkü ticari araçlar için kış lastiği zorunludur. Kış lastiği takılmadığı takdirde fren tutuşunda büyük riskler olur ve kaza oranını artırır." dedi.

"Can güvenliği için araçlarda kış lastiği önemli"

Kış aylarında kış lastiği takılmadığı zaman yakıt tüketiminin de arttığını ifade eden Altıok, kış lastiğiyle ilgili dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı:

"Çünkü kış lastiklerinin soğuk havalarda yol tutuşu daha iyidir. Özellikle yeni takılan kış lastiklerinde üretim tarihleri çok eski olması durumunda yol tutuş özelliği daha çabuk kaybettiğinden tarihlere de dikkat edilmesi gerekiyor. Bir kış lastiğinin ömrü en fazla 50 bin kilometredir. Kış lastiği zorunluluğu başlamasından itibaren takmayan araçlara ceza uygulaması vardır. Hem can güvenliğimiz için hem de araçların konforu açısından kış lastiğinin zamanında takılmasını tavsiye ediyoruz."

Murat Gönül

"Araçlar 1 Aralık itibariyle kış lastiği takmalıdır"

Kış lastiğinin fren tutuş özelliğinin olduğuna dikkat çeken bir diğer lastik ustası Murat Gönül, "Kış lastiği buzlu yollarda kaymayı önlüyor. Kış lastiği araçta hem erken fren hem de aracın fonksiyonunu değiştiriyor. Kış mevsiminde kış lastiği takılması önemli bir konudur. Kış lastiklerini genelde C serisi olan araçlar takıyor. Bunlardan bazıları transit, kamyonet, pikap tarzı araçlar ve yolcu otobüsleridir. Binek araçlar ise şehir dışına çıktıkları zaman mutlaka kışlık lastik takmalıdırlar. Kışlık lastik binek araçlara şehir içinde zorunlu değil ama kamyonet geçen bütün araçlar takmalıdır yoksa cezası vardır." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir