• DOLAR 32.212
  • EURO 35.108
  • ALTIN 2471.384
  • ...
İstanbul'da Filistin yararına kermes düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'nin ve dünyanın birçok yerinde duyarlı insanlar Filistin'de soykırım uygulayan işgalcilere destek veren malları boykot ediyor, bu duyarlılığın oluşması için çeşitli etkinlikler yapılıyor.

İstanbul Pendik'te bulunan Abdurrahman Gürses Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin velileri ve öğretmenleri de bu kapsamda anlamlı bir etkinliğe imza attı.

10 kişilik veli grubu ve okulun öğretmenleri 2 gün boyunca mantı açarak okulda kermes etkinliği düzenledi. Yapılan kermesten elde edilen gelir, Filistin'e gönderilecek.

Okulun bahçesinde sergilenen tablolarla hem çocukların "Kudüs ve Filistin" bilinci kazanmaları hem de "siyonist malları boykot" bilinci kazanmaları için çeşitli görseller sergilendi.

Ayrıca okulda yapılan anma töreninde; Filistin'de hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi ve ezgiler seslendirildi.

Okulda bazı öğrencilerin; "Özgür Filistin" ve "Filistin'de Soykırıma Dur De" yazılı kokartlar taktığı görüldü.

"Boykot yapalım diyerek ocuklarda bir bilinç oluştursun istedik"

Yaptıkları hayır hizmeti ile hakkında bilgi veren Okul Aile Birliği Üyesi Gülistan Göktaş, "Burada çocuklar için 'anne mantısı, sınav haftası' diye bir program yaptık. Gazze ve Filistin için yapılan bu zulmü bizde duyuralım, boykot yapalım diyerek kendi malımız, yerli malımız; çayımız, mantımızla hamburger yerine çocuklarda bir bilinç oluştursun istedik. Çocuklarda bu işin farkına varsın, onlarda ciddi bir şekilde boykot yapsın diye mantık yaptık hem Filistin yararına düzenledik. Arkadaşlarımızla okulun yemekhanesinde mantı açtık. 10 kişi beraber 2 gün boyunca hem Allah rızası için hem Filistin için hemde çocuklarımız için yaptık. Hepsinin yüreğinde cihad aşkı var; ellerinde olsa gençlerimizin olsa 'hevesle gideceğiz, mücadele edeceğiz' diyorlar. Yapabildikleri şimdilik dua etmek, boykot yapmak, israil mallarını almamak ve mazlumların sesini almak. Çocuklara aşılamak istediğimiz nokta budur; onlarda bunun farkındalar, hem de ciddiyetindeler." dedi.

"Her içilen kahve veya yenilen bir hamburger, oradaki kardeşlerimize bir kurşun, füze olarak dönüyor"

Yaşitlarına siyonistlerin mallarını boykot etmeleri çağrısında bulunan öğrencilerden Ahmet Yasin Su, "Onlara kazandırdığımız her bir kuruş oradaki bir kardeşimizin canına kast ediyor. Boykot ürünleri ile tamamen ilişkimizi kesmemiz ve yerli ürünleri almamız lazım. Boykot ürünlerinin alınmamasını yaymamız lazım; arkadaşlarımıza söyleyerek bilgilendirmemiz lazım. Boykot edilen ürünlerini neden boykot ediyoruz? Çünkü her içilen kahve veya yenilen bir hamburger oradaki kardeşlerimize bir kurşun, füze olarak dönüyor. Bundan dolayı bunları boykot etmemiz lazım." şeklinde konuştu.

"İsrail ürünlerini kullanmamamız, boykot etmemiz gerekiyor"

Öğrencilerden 10'uncu sınıf öğrencisi Bilal Sarıoğlu ise, "Gazze'de hayatını kaybeden arkadaşlarımıza, yaşıtlarımıza, abilerimize, kadınlara, yaşlılara Allah'tan rahmet diliyorum. Gerçekten zor bir durum. İsrail ürünlerini kullanmamamız, boykot etmemiz gerekiyor; onlarla gelen kaynağı çok iyi kullanmalarına sebep oluyor. 2'nci Dünya Savaşı'nda kullanılan bombalardan daha büyük bir bomba kullanıldığı çok zor durumdalar, yardıma ihtiyaçları var. Tepkimizi göstererek, boykot ürünlerini kullanmayarak destek çıkmalıyız."ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir