• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
YGS`de Başörtüye Düşmanlık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yıllar sonra ilk kez başörtülü öğrencilerin Üniversiteye giriş sınavına sorun yaşamadan girmesi azınlık bir kısım çevreleri oldukça rahatsız etti.

İzmir`de yaşanan bir olay başörtüsü düşmanlığının boyutlarını gözler önüne seriyor. YGS`ye giren bir öğrenci, kendisi gibi aynı hakkı kazanan başörtülü öğrencilerin sınava girmesini protesto ederek soyundu. Yiğit K isimli öğrenci hakkında "Kişilerin huzur ve sûkûnun bozma" nedeniyle tutunak tutulup sınav salonundan çıkartıldı.


TÜRBANLI ADAYA TEPKİ İÇİN SINAV SALONUNDA SOYUNDU

İzmir Mavişehir Emlak Bankası İlköğretim Okulu’nda yaşandığı iddia edilen olay akıllara ziyan türden. Sınav salonuna giren Yiğit K. isimli öğrenci salonda başörtülü bir adayın olduğunu görünce yetkililere tepki göstererek başörtülü öğrencinin neden sınava alındığını sordu. ‘Tutanak tutulacak’ cevabını alan Yiğit K. türbanlı adayın sınava devam etmesi üzerine soyundu ve belden yukarı çıplak kaldı. Daha sonra sınav salonuna gelen bir yetkili Yiğit K’ya sınavının iptal edildiğini belirtti. Yiğit K. daha sonra karakola götürüldü.

GÖREVLİLER HAKKINDA ŞİKAYETÇİ OLDU

Başörtülü üniversite adayının sınavına devam etmesini hazmedemeyen Yiğit K. başörtülü adayı salondan çıkarmayan sınav görevlilerinden şikayetçi oldu.

Konuyla ilgili başta Bostanlı Polis Merkezi Amirliği olmak üzere İzmir Emniyet Müdürlüğü böyle bir tutanağın varlığına ilişkin bir yalanlamada bulunmazken, tutanağın cep telefonuyla çekilmiş bir örneği internet ortamında paylaşıldı.

İŞTE O TUTUNAK

http://www.8sutun.com/pics/news/280320111720304796997_3.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir