• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Bodrum Yarımadasına 30 yllık katı atık tesisi yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Uğur, Bodrum Yarımadası'nın katı atık sorununun çözümü için Bakan Erdoğan Bayraktar'ın büyük hassasiyet gösterdiğini söyledi.

 

Yıllardır bölgede kangren haline gelen yarımadanın çöp sorununun çözümü için önemli çalışmalar yürüttüklerini anlatan Uğur, Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği ile Bakan Yardımcısı Muhammet Balta arasında mutabakat zaptı imzalanacağını kaydetti.

 

Uğur, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Avrupa Birliği Yatırımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülecek proje ile 2014-2020 yıllarını kapsayan 16 adet katı atık projesinin hayata geçirilmesinin hedeflendiğini bildirdi.

 

Bir dünya markası olan Bodrum Yarımadası'nın katı atıklarının belediyeler tarafından toplatıldığını ve vahşi olarak depolandığını belirten Uğur, "Mevcut durumda 11 belediyenin katı atıkları Mumcular beldesinde bulunan vahşi depolama alanına dökülmekte. Bu alan özellikle son yıllarda yerleşim yerlerinin içinde kalması nedeniyle çok ciddi çevre ve sağlık sorunlarına sebep olmakta ve yarımadanın kültür varlıklarını tehdit etmektedir. Sızıntı suları nedeniyle yeraltı ve yüzey suları kirlenmektedir. Son aylarda medyanın gündeminde genişçe yer alan ciddi yangınlar meydana gelmektedir." dedi.

 

Bodrum Yarımadası Entegre Atık Yönetimi Projesi'nin yarımadanın 30 yıllık ihtiyacını karşılamak üzere hazırlandığını ve 15 milyon avro hibe bütçe ile yapılacağını ifade eden Uğur, 120 bin kişilik bir nüfusa hizmet vermesinin planlandığını kaydetti.

 

Uğur, "Bu proje ile katı atıklar konusunda çevre koruma ve kontrolü yapılacağı gibi turizm açısından da Bodrum Yarımadası'nın marka değerinin korunmasına ve geliştirilmesine çok ciddi katkı sağlanacak. Proje yeri olarak Mumcular beldesinde 100 hektar alan belirlendi. Tesisin 2017 yılında kullanıma açılması planlanıyor" ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir