• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
MAÜ'nün boykot kararı üniversitelere örnek oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal çetesinin Gazze'ye yönelik işgal ve katliamlarını başlattığı günden itibaren bunun karşısında olduğuna ve Filistin mücadelesinin yanında yer aldığına dair üniversite olarak Türkiye’de ilk bildiriyi yayımlayan Mardin Artuklu Üniversitesi siyonist menşeli ve destekçisi ürünleri boykot kararıyla da üniversitelere öncülük etti.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’ın geçtiğimiz hafta yayımladığı ve Filistin'de yaşanan insanlık suçuna ekonomik anlamda destek verdiği bilinen markaların üniversitenin Sosyal Tesisleri tarafından işletilen cafe, kantin, yemekhane, restoran vb bütün alanlarda satışının yapılmayacağını belirttiği mesajla başlatılan boykot ülkemiz genelinde faaliyet gösteren bütün üniversitelere örnek oldu.

Mardin Artuklu Üniversitesinin aldığı boykot kararının ardından 81 ilde bulunan üniversiteler de sosyal medya hesaplarından yayımladıkları mesajlarla sosyal tesislerinde ve işletmelerinde terör çetesine destek veren ürünleri satmayacakları kararını alarak boykota katılmaya başladılar. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir