• DOLAR 32.838
  • EURO 35.285
  • ALTIN 2453.326
  • ...
Blinken'dan Gazze açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Ülkeden ayrılırken açıklama yapan Blinken, "Çatışmanın bölgeye yayılmamış olması da bir başarı. Adil ve barış için şartların oluşması için bölgedeki ülkelerle önemli görüşmeler yaptık. Gidecek daha iyi bir yol olması için çabalıyoruz. ABD'nin önderliğinin alternatifi bulunmuyor. Ülkeler bize bakıyorlar, işbirliği içindeyiz" ifadelerini kullandı.

Blinken, "Her gün detaylar üzerinde çalışıyoruz. İnsani yardım konusunda çok yüksek çaba gösteriyoruz. Kritik bir nokta daha rehineler konusu. Buna yoğun bir şekilde odaklanmış durumdayız. İnsani ara rehineler açısından da fayda sağlayabiliriz. Sadece Gazze değil, Batı Şeria için de. Aşırıcı şiddet konusunda açıklamalarımız net oldu. İsrailliler sözler verdi, yakından takip edeceğiz. Bu oldukça önemli bir nokta. Diğer ülkeler de önemli bir rol oynayabilir bu tutsakları geri alma konusunda. Sadece fırsatlar olmaması, zorunlulukta var bunun içerisinde" açıklamasını yaptı.

Blinken, İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin "Cumhurbaşkanı Erdoğan parlamentoda imza attıktan sonra İsveç ittifaka katılacak. Bunun da ilerde gerçekleşeceğine inanıyoruz" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir