• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İşgalci rejim Gazze'yi vahşice bombalıyor: Çok sayıda şehit var, internet ve iletişim kesildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci siyonist rejim, Gazze'ye yönelik soykırımının 30'uncu gününde akşam saatlerinde saldırılarını yoğunlaştırdı.

Birçok noktayı uçaklarla bombalayan işgal rejimi, onlarca kişiyi katletti ve yaraladı, Gazze'nin internet ve iletişimini kesti.

Gazze Sağlık Bakanlığı da işgal uçaklarının Gazze Şeridi'nde çok sayıda katliam gerçekleştirdiğini ve onlarca şehit verildiğini doğruladı.

Yerel kaynaklar, işgal uçaklarının çok yoğun baskınlar düzenlediğini, bir saat içinde 100'den fazla bonbardıman düzenlediğini, bunların çoğunun Gazze Şehri ve Gazze'deki Şifa Hastanesi çevresine odaklandığını bildirdi.

İşgal uçaklarını,  kamptaki bir yerleşim alanını bombalayıp sakinlerinin başına yıkmasının ardından çoğu kadın ve çocuktan oluşan çok sayıda şehit Şifa Hastanesine ulaştı.

Filistin medyasına göre saldırılarda Gazze Hastaneleri çevresi, El-Zaytun mahallesi, El-Sabra, El-Rimal, El-Rimal El-Canubi, sahil, El-Safina, El-Meştal, Ensar Kompleksi, Şeyh Aclin, Tel Al- Hawa ve Gazze Şehri ve çevresindeki diğer mahalleler ve bölgeler etkilendi.

İşgal uçaklarının Deyr el-Balah'ta birçok evi sakinlerinin başına bombalamasının ardından Deyr el-Balah'taki Mescid-i Aksa Şehitleri Hastanesi'ne 15 şehit ulaştı.

Yerel medya ambulansların iletişim eksikliği nedeniyle sinyal alamadığını dolayısıyla hareket edemediği, bu nedenle şehit ve yaralıların sivil araç ve kamyonlarla geldiğini bildirdi.

İşgal uçaklarının Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bir apartman dairesini bombalaması sonucu çok sayıda kişinin de şehit olduğu kaydedildi.

Tüm iletişim kesildi

İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, işgalin üçüncü kez uluslararası yolları kestiğini ve Gazze Şeridi ile tüm iletişim ve internet hizmetlerini kestiğini doğruladı.

Binlerce kişi vahşice katledildi

Siyonist düşman, Gazze Şeridi'nde 30 gün boyunca sürdürdüğü kanlı soykırımda 10 bine yakın kişiyi vahşice katletti, 25 bin kişiyi yaraladı. 2 bin 500 kişinin halen enkaz altında kayıp olduğu saldırılar nedeniyle şu ana kadar 1,6 milyon kişi yerinden oldu, 250 bin konut tamamen veya kısmen yıkıldı. 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir