• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
Adıyaman'da çiftlilere 392 ton tohumluk verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi kapsamında güzlük buğday, nohut ve mercimek yetiştiriciliğini geliştirme ve yaygınlaştırma projesi ile Adıyaman çiftçisine 392 ton  tohumluk tedarik edildi.

"Projeden 760 çiftçi yararlanacak"

2021 yılında hayata geçen tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi ile kullanılmayan, boş, nadas alanlar öncelikli olmak üzere insan ve hayvan beslenmesi açısından önemli ve stratejik öneme sahip hububat, baklagil, yağlı tohumlu bitkilerde yıl boyu ürün arzında sorun yaşanmaması, bitkisel üretimin artırılması, tarımsal hasılayı artırmak suretiyle ülke ekonomisine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Bu kapsamda tohum, fide, fidan dağıtımı, meyve bahçesi tesisi, aşılamayla çeşit değiştirme, ürün işleme, kurutma ve depolama tesisi kurulması planlanmıştır. Ayrıca işlemeli tarıma uygun olmayan arazilerde uygun tarımsal üretim yöntemleri kullanmak suretiyle tarımsal hasılanın arttırılması projenin amaçları arasında yer alıyor. Bu amaç doğrultusunda Bakanlıkca tohumluk bedelinin yüzde 75'i karşılanmaktadır. Dağıtılacak 185 ton ekmeklik buğday, 127 ton nohut ve 80 ton kırmızı üreticinin yüzünü güldürecektir." 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir