• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov ile Alman mevkidaşı Baerbock Bakü'de görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığında ikili görüşme gerçekleştiren Baerbock ve Bayramov, ortak basın toplantısı düzenledi.

Bayramov, konuşmasında Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki "Şuşa ve Hankendi" şehirleri için yanlış isimler kullandığı gerekçesiyle mevkidaşı Baerbock'u uyararak, "Her egemen ülkenin topraklarındaki yer isimleri, Birleşmiş Milletlerin ilgili komitesine sunulmuştur ve bu isimler kullanılmalıdır. O kayıtlarda Alman Dışişleri Bakanı'nın kullandığı yer adları mevcut değildir. Azerbaycan'ın egemenliğine saygı gösterilmesini isterim." dedi.

Bayramov, Alman mevkidaşına Azerbaycan topraklarının 30 yıl işgal altında kalması, 2. Karabağ Savaşı, Ermenistan'la normalleşme süreci ve eylüldeki antiterör operasyonuna ilişkin bilgi verdiğini söyledi.

Bayramov, Ermeni nüfusun Karabağ'ı terk etmesinin sorumlusunun insanlara yıllarca ırkçılık aşılayan sözde ayrılıkçı yönetimle Ermenistan yönetimi olduğunu belirtti.

Bayramov, barış konusunda Erivan yönetiminden yanıt beklediklerini ifade etti.

Baerbock da Avrupa'nın Güney Kafkasya'ya ilgi duyduğunu, bunun başlıca nedenlerinden birinin de ekonomik nedenler olduğunu belirterek, bölgede bir çatışma yaşandığını ve bundan sonra barışın tesisi için güven ortamının oluşturulması gerektiğini kaydetti.

Alman Bakan, Ermenistan'da Karabağ Ermenileri ile görüştüğünü, geri dönmek istediklerini dile getirdi.

Baerbock, Karabağ'ın Azerbaycan toprağı olduğunu ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü desteklediklerini dile getirerek, "Biz Almanya olarak ortak yol bulmak için taraflar arasında bağlantı oluşturmaya hazırız." diye belirtti. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir