• DOLAR 32.377
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2394.086
  • ...
Malatya’da “Küreciği kapat israili köret” çağrısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Kürecik NATO Radar Üssüne Hayır İnisiyatifi" tarafından “siyonist israilin güvenliğini sağlayan Kürecik NATO Radar Üssü Kapatılsın” sloganıyla basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasına; HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Mehmet İlker Dönmezer, Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay ve STK temsilcileri de destek verdi.

İnisiyatif adına basın açıklamasını okuyan Mavi Marmara Gazisi Mehmet Tunç, “HAMAS’ın öncülüğünde Filistin direnişinin başlatmış olduğu ‘Aksa Tufanı’ operasyonunun ardından büyük şeytan ABD ve tüm batılı ülkelerin verdiği sınırsız destek ile siyonist işgal rejiminin 28 gündür Gazze’deki Müslümanların üzerine vahşice bomba yağdırdığını ve şehit sayısının 9 bini aştığını söyledi.

“Kürecik’teki bu radar üssü, terörist israil’e çok kritik bilgiler vermektedir”

Bu savaş vesilesiyle Malatya’nın Kürecik köyünde siyonist işgal rejiminin güvenliğini sağlamak için kurulan NATO radar üssünün bir kez daha Türkiye’nin gündemine oturduğuna vurgu yapan Tunç, şöyle devam etti:

“Sizlere, siyonist israil’in güvenliğini sağlayan Kürecik NATO Radarı ile ilgili kamuoyunun dikkatinden kaçırılan bazı bilgileri aktarmak istiyoruz. Bilindiği gibi bu radar üssü, halkımızın tüm itirazlarına rağmen 2012 yılında Kürecik’te kuruldu. Bin kilometre yarı çapta her türlü hava aracını belli bir yüksekliğe ulaştığı anda tespit edebilen ABD yapımı AN-TPY-2 Radarı, korsan israil’e fırlatılacak her türlü balistik füzeyi algılama vazifesini yerini getiriyor. Büyük Şeytan ABD’nin Kara ve Deniz kuvvetleri için üretilen bu radar, taşınabilme özelliğine sahiptir. Tasarım amacı karaya yerleştirilip buradan ABD’nin su üstü unsurlarına radar desteği sağlamak ve karaya mevzilendirilmiş uzun menzil hava savunma sistemine atış kontrol görevi icra etmektir. Tespit ettiği balistik füze ve hava aracına füzeyi yönlendirme imkanına da sahiptir. Bu radar, siyonist israil’e atılan bir füzeyi tespit edip füzenin yörüngesini ve düşeceği yeri tanımlar ve bu istihbari bilgileri ABD’nin savaş gemilerine veya karaya yerleştirdiği hava savunma sistemine gönderir. Böylece karşı önleyici füze ateşlenir. ABD’nin israil’in Negev çölüne yerleştirdiği aynı tip radarın konum itibariyle Kürecik’teki radar gibi çalışmasına imkan olmadığı için Kürecik NATO radarı siyonist israil için hayati önem taşımaktadır. Mesela israil’e atılan 1.300 kilometre menzilli bir füze, Kürecik’teki radar tarafından daha 300 kilometre mesafeye ulaşmadan tespit edilecek, füzenin uçuş yörüngesinden israil’de düşeceği koordinat hesap edilerek siyonistlerin 10 dakika içerisinde sığınaklara girmesi sağlanacaktır. Ayrıca Kürecik NATO Radarından gelen istihbaratla ABD ve israil ordularına ait karşı önleyici füzelerin bulunduğu bataryalar harekete geçirilecektir. Yani Kürecik radarı olmazsa bu füzeler hiçbir işe yaramayacaktır. Görüldüğü gibi Kürecik’teki bu radar terörist israil’e çok kritik bir bilgi vermektedir.”

“Kürecik’teki radar, israil’deki aynı tip iki radarla ve Almanya’nın Ramstayn Üssündeki ana merkezle irtibatlıdır”

Tunç, “Hatırlanacağı gibi, ABD Savunma Dergisi olarak bilinen Defense News 2014 yılında, israil’in Demir Kubbe hava savunma sistemini test ettiğini bu testler sonucunda sistemin Türkiye’de bulunan Kürecik NATO Radar Üssü ile entegre halde çalıştığını yazmıştı. 20 Kasım 2012 tarihinde Gazze’ye yapılan saldırılar sonucunda HAMAS tarafından atılan füzelerin, Kürecik’ten gelen istihbarat bilgisi ile israil’in Demir Kubbe sistemi tarafından vurulduğu da dergi tarafından aktarılan bilgiler arasında yer almıştı. Daha önce yapılan denemelerde İsrail savaş uçağından fırlatılan Blue Sparrow 2 füzesi hem israil hem de Kürecik radar üssünden anında tespit edilmiş ve savunma sistemleri harekete geçirilmişti. Tatbikatta Kürecik’teki sistem ile israil’in Demir Kubbe’sinin hem veri paylaşımı hem de koordinasyonu test edilmişti.  Yani Kürecik’teki radar, İsrail’deki aynı tip iki radarla ve Almanya’nın Ramstayn Üssündeki ana merkezle irtibatlı bir radardır. Emekli Tümgeneral Beyazıt Karataş’ın verdiği bilgilere göre; bu radarın özelliği ihbar amaçlı kullanılmasıdır, Kürecik’te bulunan radar, NATO’nun hava savunma sistemi kurulu olan üslerine bilgi aktarır. Kürecik’teki radar, Türkiye’ye gelebilecek tehdidi önleyecek durumda değildir. Çünkü Türkiye’de bu radarlarla uyumlu bir hava savunma sistemi yani füze bataryası yoktur. Zaten bu yüzden biz Rusya’dan S-400’leri aldık. Kürecik radarının esas amacı, siyonist İsrail’e ve Körfezdeki Arap Krallıklarına gelebilecek olan tehditleri önceden algılayıp oraya gerekli uyarıyı yapmaktır. Zaten Genelkurmay İstihbarat Dairesi eski Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin geçtiğimiz yıllarda Kürecik NATO Radarıyla ilgili olarak, ‘Bu radar, Türkiye’nin hava savunmasından çok İsrail ve ABD’nin hava savunmasına hizmet eden bir sistem’ demişti. Yine Pekin paşa geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında yaptığı açıklamada, Yemen’den siyonist İsrail’e atılan füzenin Kürecik radarı tarafından tespit edildikten sonra Kızıldeniz’deki ABD donanması tarafından düşürüldüğünü duyurmuştu. Kürecik NATO Radarının ülkemize hiçbir faydası yok tam tersine büyük zararları da var. Bu radarın yaydığı radyasyon hem insanımızı hem de ağaçlarımızı tehdit etmektedir. Uzmanların ifade ettiğine göre, bu radardan yayılan radyasyonun olumsuz etkisi yıllar sonra daha net ortaya çıkacaktır.” diye belirtti.

“Toplumun tüm kesimlerini bir kez daha bu önemli konuda harekete geçmeye çağırıyoruz”

“Seyyid Battal Gazi’nin şehrinde kurulu olan bu radar üssü ülkemiz için büyük bir tehlike oluşturuyor.” diye açıklamasına devam eden Tunç, “Bu yüzden Kürecik NATO Radar üssü hiç vakit kaybetmeden sökülmeli burada çalışan ABD’li ve İsrailli personel ülkelerine gönderilmelidir. Hükümet bu yanlıştan bir an önce dönmeli ve ülkemizi siyonist İsrail’e hizmet eden Kürecik NATO Radar Üssü ayıbından kurtarmalıdır. Biz, bu vesileyle tüm siyasi partileri, ülkemizin NATO’dan çıkması ve üslerin kapanması yönünde ortak irade göstermeye ve karar almaya; ayrıca Sivil Toplum Kuruluşlarını, alimleri, aydınları ve kanaat önderlerini siyasi partileri bu konuda cesaretlendirecek açıklamalar yapmaya davet ediyoruz. Biz, ülkemizde anti emperyalist ve anti Siyonist bilincin artması ve kök salması ve ayrıca Türkiye’nin NATO’dan çıkması ve üslerin kapanması talebimizi gündeme getirmek için her ayın ilk cumasında meydanlarda olmaya devam edeceğiz inşallah. Başta siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere toplumun tüm kesimlerini bir kez daha bu önemli konuda harekete geçmeye çağırıyoruz.” dedi.

Bütün Müslümanların; ırk, mezhep gözetmeksizin Filistin için hareket etmek zorunda olduğunu belirten HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Mehmet İlker Dönmezer, “Bizler alışveriş yaparken işgalci siyonist rejimin ürünlerine dikkat etmemiz, tüm ürünlerini boykot etmemiz ve bunu sürekli bilinç altında tutmamız gerekir. Çünkü bizlerden aldıkları parayla, bizlere zulmetmekte ve bizleri katletmektedirler.” diye kaydetti.

Dönmezer, “Bedenlerimiz; Kudüs’e Mescid-i Aksa’ya gidemiyor ama inanan milyonlarca insanın ruhunun orada bulunduğuna inanıyorum. Rabbim islam davası uğruna yaşamayı ve ölmeyi hepimize nasip etsin.” Dileğinde bulundu.

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay, “Eğer israil Filistin’de başarılı olursa bununla kalmayacak, bahsettikleri arzu mevdud topraklarına ulaşabilmek için bu savaşı daha da yayacak. İnşallah yok olacaklar buna inanıyoruz. Ama şayet bu savaş böyle devam ederse sırayla İran’a ve Türkiye’ye de getirmeye çalışacaklar.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir