• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Kuzey Kore'den kıtalararası balistik füze denemesi yapan ABD'ye tepki: Pervasız provokasyon
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'nin Minuteman III adlı kıtalararası balistik füzeyi test etmesine Kuzey Kore'den tepki geldi.

Kuzey Kore tarafından yapılan açıklamada, "ABD'nin genişletilmiş caydırıcılık taahhüdünün bir parçası olan ve Güney Koreli kukla askeri gangsterlerin katılımıyla 7 yılın ardından yapılan deneme, ABD'nin nükleer ve stratejik silahlarının hedefinin kim olduğunu açıkça göstermektedir` ifadelerine yer verildi.

ABD'nin nükleer silah birikiminin arttığı belirtilen açıklamada, "Bu, nükleer silahların fiili kullanımıyla askeri üstünlüğe ulaşmayı amaçlayan tehlikeli bir plandan başka şekilde yorumlanamaz" denildi.

Açıklamada, ABD ve Güney Kore'nin Pyongyang'a karşı attığı askeri adımlar `Kore Yarımadası'ndaki askeri gerilimi tek taraflı olarak tırmandıran son derece provokatif, pervasız ve düşmanca eylemler` olarak nitelendirildi.

Açıklamada, nükleer silah kuvvetlerini sürekli olarak güçlendirmenin Kuzey Kore'nin kendini savunma hakkı olduğu kaydedildi.

ABD Hava Kuvvetleri, 1 Kasım'da California’daki Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden gerçekleştirilen fırlatmada Minuteman III adlı kıtalararası balistik füzeyi test etmişti.

Test sırasında yaşanan bir aksaklık nedeniyle füzenin Pasifik Okyanusu üzerinde güvenli bir şekilde imha edildiği duyurulmuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir