• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Filistin için özgürlük konvoyu "İncirlik Üssü"ne gitmek için yola çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'nin dört bir yanından binlerce kişi ve yüzlerce araç, Adana'da bulunan ABD üssü İncirlik'e gitmek ve yaşanan katliamın son bulması için çağrı yapmak adına yola çıktı.

İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadı'ndan yola çıkan yüzlerce araç, ABD'nin tutumunu protesto etmek ve Gazze'deki sivillerin sesini tüm dünyaya duyurmak için İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde çok sayıda STK'nın desteğiyle hareket etti.

Konvoy, önce Kocaeli, ardından Ankara ve Konya'ya uğrayarak bazı noktalarda basın açıklamaları yapıp pazar günü İncirlik Üssü'ne varmış olacak.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım

"ABD'nin 800 üssünün gerçek yüzünü ifşa etmek istiyoruz"

Konvoy yola çıkmadan önce alanda bir konuşma yapan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Bu eylemde dünyanın birçok ülkesinden katılımcılar var. Biz bugün dünyaya kan ve gözyaşını dindirmesi için bir şans vermek istiyoruz. Dünyayı kana bulamak isteyen ABD'nin 800 üssünün gerçek yüzünü ifşa edip, gerçek niyetini ortaya koyarak dünya halklarını birleştirmek ve dünya halkları üzerinden de Amerika'ya karşı bir duruş sergilemek istiyoruz."’ dedi.

"Emperyalist ve siyonist oyuna dur demek için dünya halklarını ayağa kalkmaya davet ediyoruz"

Meydanlardan Gazze'ye verilen desteğin önemli olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Şu an Gazze'ye çok az yardım giriyor. Çok az yaralı çıkıyor. Bunu da dünya halklarının tepkisi nedeniyle zorla yapıyorlar. Dünya halklarının nabzına bakıyorlar. Biz bu emperyalist ve siyonist oyuna dur diyeceğiz. Bu nedenle tüm dünya halklarını ayağa kalkmaya davet ediyoruz. Çocuklar, kadınlar ve yaşlılar için meydanlardan ayrılmayın." diye konuştu.

Gazze’de sadece Filistinliler değil insanlığın katledildiğini belirten Özgür-Der Başkanı Rıdvan Kaya, "Bu zulme karşı dünya genelinde sadece Müslümanlar değil Hristiyan, Yahudi ya da başka inançlara sahip olsa da haktan hukuktan yana olan insanlarda var. Bunları da tebrik ediyoruz." şeklinde konuştu.

Gazze Özgürlük Filosu Organizatörü Ann Wright

"Gazze'deki ablukayı kaldırmak için 2024'te bir gemi gönderme hazırlığı içerisindeyiz"

Gazze Özgürlük Filosu Organizatörü Ann Wright, "Ben burada 10 ülkenin oluşturduğu Uluslararası Gazze'yi Özgürleştirme ve Blokajı Kaldırma Komitesi'nin toplantısı için bulunuyorum. Bugün Amerika’dan, Kanada'dan, İsveç'ten, Norveç'ten, Malezya'dan, Güney Afrika gibi ülkelerden delegasyonlarla birlikteyiz. 2024'te Gazze'deki ablukayı kaldırmak için tekrar bir gemi hazırladığımızı buradan belirtmek istiyorum. Böyle bir konvoy organize ettiğiniz içinde hepinize teşekkür ediyoruz." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir