• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
İşgalci Netanyahu'dan "para musluklarını açın" talimatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist rejim sözde Başbakanlık Basın Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre Netanyahu, aşırı sağcı sözde Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ile ortak basın toplantısı yaptı.

Savaş ekonomisine ilişkin konuşan Netanyahu, "para musluklarının açılması ve ihtiyacı olan herkese para dökülmesi" talimatı verdiğini kaydetti.

Netanyahu, "Savaş bize ekonomik maliyetler çıkardı, ama bunları tereddüt etmeden ödeyeceğiz." diye konuştu.

Sözde Maliye Bakanı Smotrich de, siyonist ordusunda yedek asker olarak göreve alınan kişilere, çatışma bölgelerinden tahliye olan işgalcilere ve ülke genelinde işletmelere bir dizi mali yardım ve destek paketi açıkladı.

işgalci Smotrich, ülke genelinde gelir vergisi, sosyal sigorta ve diğer ödemelerin kasım için askıya alındığını ve silah altına alınan askerlerin vergilerinin ikinci bir emre kadar tahakkukunun durdurulduğunu ifade etti.

Ülke genelindeki çatışma bölgelerinden tahliye edilen 160 bin işgalcinin yaklaşık 25 bininin hotellere yerleştirildiğini bunun da hazineye maliyetinin ayda yaklaşık 376 milyon dolar olduğuna işaret eden Smotrich, bu bölgelerden tahliye edilenlerin maaşlarının da hazineden ödeneceğini aktardı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir