• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
SON DAKİKA
HAMAS'tan ABD'nin "Gazze'deki savaş sonrası planlarına" tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin'deki İslami direniş hareketi HAMAS, Beyaz Saray'ın, Gazze'ye yönelik terörist saldırıların sona ermesinin ardından Gazze Şeridi'nin yönetimine yönelik "uluslararası ve bölgesel düzeydeki görüşmelere ilişkin açıklamaları" tepki gösterdi.

Söz konusu açıklamaların "küstah ve kabul edilemez" olarak niteleyen HAMAS, özgür Filistin halkının hiçbir vesayet biçimini kabul edemeyeceği kaydetti.

HAMAS açıklamasında şunlar kaydedildi:

"ABD'nin Gazze Şeridi'ne yeni bir gerçeklik dayatmaya ve müdahale etmeye yönelik her türlü bariz girişiminin tamamen reddedileceğini ve Filistin halkımızın, güç kullanımı da dahil olmak üzere mümkün olan tüm araçlarla bu girişimle yüzleşeceğini ve geri püskürteceğini açıkça ilan ediyoruz.

Yalnızca Filistinliler kendi içişlerini düzenleme hakkına sahiptir ve hiç kimsenin onların kaderini, geleceğini ve çıkarlarını belirleme hakkı yoktur.

Amerika'nın bu kötü niyetli açıklamaları ve planları hayalden ibarettir ve büyük Filistin halkımız ve onların cesur direnişi bu faşist işgali püskürtecek ve mevcut savaşta yenecektir.

Halkımız, vazgeçilmez haklarını geri alana ve başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletini kurana kadar mücadelesini sürdürecektir." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir