• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Adana'da eğitimcilerden Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana'da iki ilkokul öğretmeni bir taksici tarafından darbedildi.

Öğretmenler hastaneye kaldırılırken eğitim sendikaları okul önünde ortak açıklama yapıp eğitimde şiddete karşı tedbir alınması çağrısında bulundu.

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddete karşı eğitim sendikaları Adana'da Toros Anaokulu önünde basın açıklaması düzenledi, Milli Eğitim Bakanlığı'nı ve yetkilileri harekete geçmeye davet etti.

Eğitim-Bir-Sen, Eğitim-İş Adana 1 Nolu Şube, Eğitim-İş Adana 2 Nolu Şube, Eğitim-Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen'in ortaklaşa yapığı basın açıklaması Toros Anaokulu önünde gerçekleşti ve açıklamayı Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya okudu.

"Milli Eğitim Bakanlığı şiddet konusunda engelleyici herhangi bir politika geliştirmemiştir"

Nerdeyse her gün eğitim alanında şiddet olaylarıyla karşılaştıklarına vurgu yapan Kaya, şunları kaydetti:

"Dün burada, Toros ilkokulu önünde öğretmen arkadaşlarımız Necmettin Uçar ve Zeynel Kavak öğrencilerinin gözü önünde saldırıya uğramıştır. Arkadaşlarımız saldırı sonucu aldıkları yaralar nedeniyle hastaneye kaldırılmışlardır. Eğitim emekçilerinin öğrenci ve veli şiddetine maruz kaldıklarını daha önce birçok kez tanık olmuştuk. Öğretmenlere yönelik saldırıların, toplumun bütün kesinlerine yayılması, saldırıyı bir ticari taksi sürücüsün yapması oldukça düşündürücüdür.  Öğretmenlerin toplumsal saygınlığının zedelenmesine, sosyal statüsü ve okuldaki işlevlerini her fırsatta küçültmeye neden olan politikalar eğitimde yaşanan şiddetin kaynağıdır. Bu güne kadar gerçekleşen öğretmene şiddet olayının faillerinin ceza almaması da dolaylı olarak teşvik niteliğindedir. MEB Milli Eğitim Bakanlığı hala şiddet konusunda engelleyici ya da koruyucu herhangi bir politika geliştirmemiştir. Eğitimcilerin baskı ve şiddetin kıskacında bırakıldığı, güvensiz ve güvencesiz iş ortamlarına itildiği, eğitimin piyasacı bir anlayışla yürütüldüğü, öğretmen, öğrenci ve veli ilişkisinin giderek yozlaştığı bir ortamda, eğitim-öğretimin toplumu dönüştürmesi ve iyileştirmesi beklenemez. Arkadaşlarımıza yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırgan şahsın hak ettiği cezayı almasını bekliyoruz. Okullarımızda yaşanan şiddet olaylarının tekrar etmemesi, eğitimcileri şiddetin hedefi haline getiren uygulamaların son bulması, somut ve kalıcı çözümler üretilmesi için başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, bütün yetkilileri acilen harekete geçmeye ve gerekli yasal çerçeveli önlemeleri ivedilikle almaya davet ediyoruz. Öğretmene vurulan darbe geleceğe vurulan darbedir. Eğitimcileri şiddetin hedefinde olan bir toplumun geleceği karanlıktır." (İLKHA)

 

 

 







Bu haberler de ilginizi çekebilir