• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Aktay: Müslümanlar birleşmeli ve asıl sorunlarını hatırlamalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle 6. Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali, "Kalbimiz Gazze" temasıyla Siirt Üniversitesi'nde gösteri ve söyleşilerle devam ediyor.

"Avrupalılar Yahudilere soykırım borçlular, o utancın zilletiyle işgalcilerin yaptığı her şeyi örtbas etmek zorundalar"

Almanya'da Avrupalıların yapmış olduğu soykırımın bedelini bugün neden Filistinli Müslümanların ödediğini sorgulayan Cumhurbaşkanı Eski Başdanışmanı Yasin Aktay, " Avrupalıların her hâlükârda işgalcilerin yanında durması, bütün cürümleri, soykırımları, katliamları meşrulaştırmasının tek sebebi borçlu olmalarıdır. Avrupalılar Yahudilere bir soykırım borçlular. O utancın zilletiyle işgalcilerin yaptığı her şeyi örtbas etmek, yaptıkları her şeyi mazur göstermek, işgal rejimi ne yaparsa yapsın desteklemek gibi bir borcun yükü altındalar." ifadelerini kullandı.

"Avrupa rehindir, özgür değildir ama biz hakka hak, batıla da batıl deme özgürlüğüne sahibiz"

Avrupa'nın rehin ve özgür olmadığını ifade eden Aktay, "Biz özgürüz, hakka hak, batıla da batıl deme özgürlüğüne sahibiz. Ve diyoruz ki işgalcilerin bugün yaptığı şey terörden de öte bir şey, soykırımdır. Maruz kaldıklarını iddia ettiklerinden çok daha beter bir soykırımdır ve biz bu soykırıma dur diyoruz. Bugün Gazze'de yapılan katliamların çok kısa filmlerle her gün izliyoruz o bombaların altında yok olan, parçalanan bebek cesetleri. Her gün görüyoruz." şeklinde konuştu.

"Müslümanlara düşen bu ittifakını üzerimize bir alarm gibi görmemiz ve uyanıp kendimize gelmemiz"

İşgalcilerin saldırıları sonrası şer güçlerinin birbirleriyle ittifak ettiklerini hatırlatan Aktay, "Biri kalktı dedi ki ben bir Yahudi olarak geldim, öbürü dedi ki Yahudi olmasam bile siyonist olmak için Yahudi olmak gerekmiyor dedi. Böylece yapılan bütün katliamları onayladığını ve onların suç ortağı olduğunu açık bir dille, küstahça söylemiş oldu. Öbür taraftan da Avrupa bunlarla bir dayanışma içinde ve adeta bir Siyonizm ve haçlı irtifakı içerisinde onların karşısında bulunuyoruz. Madem onlar bir ittifak kurdu, haçlı ve siyonizm ittifak kime karşı kurulmuştur? Tarih boyunca sadece Müslümanlara karşı kurulmuş, peki, biz Müslümanlar neredeyiz? Biz Müslümanlara düşen belki de onların bu ittifakını üzerimize bir alarm gibi görmemiz ve uyanıp kendimize gelmemiz, birleşmemiz ve asıl derdimizin, sorunumuzun ne olduğunu hatırlamamız gerekiyor." çağrısında bulundu

"Hastanelerin üzerine de bomba yağdırılır mı diye soruyorum, sormak istiyorum"

Gazze'de her gün masum bebekler, kadınlar ve sivillerin katledildiğine dikkat çeken Siirt Üniversitesi Rektörü Nihat Şındak, "Filistin, Gazze önce açık bir hapishaneye dönüştürüldü, ardından kapalı bir hapishaneye dönüştürüldü ve şimdide bu hapishanenin üzerine insafsızca bombalar yağıyor. Keşke sadece bomba olsa adeta ölüm yağıyor. Yüce Rabbim onlara sabır versin Şehid Filistinli kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa diliyorum. Yani hastanelerin üzerine de bomba yağdırılır mı diye soruyorum, sormak istiyorum. Hakikaten dehşet bir acı, insanlık dışı bir acı yaşıyoruz ve farkındalık oluşturmak adına yapılan "Gazze" temalı bu filim festivalinin farkındalık oluşturmasını diliyorum." şeklinde duygularını dile getirdi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir