• DOLAR 32.944
  • EURO 35.329
  • ALTIN 2458.092
  • ...
MSB'den 'Gazze'ye yardım' açıklaması: TSK göreve hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Savunma Bakanlığı, haftalık bilgilendirme toplantısında gündemdeki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Siyonist rejim saldırılarının ardından Gazze’ye yönelik yardım faaliyetlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının çalışmalarına ilişkin soru üzerine kaynaklar, “Türk Silahlı Kuvvetleri verilecek direktifler doğrultusunda hem insani yardım hem tahliye konusunda görev almaya hazırdır” açıklamasını yaptı.

MSB'den yapılan açıklama şöyle: 

FETÖ İLE MÜCADELE
Yeni bilgi, belge ve veriler ışığında hassasiyetle devam eden FETÖ terör örgütü ile mücadelemiz karalılıkla sürmektedir.

SORU CEVAP
Milli Savunma Bakanlığı kaynakları ise, gündemdeki gelişmelere ilişkin bazı soruları yanıtladı. 

İsrail saldırılarının ardından Gazze’ye yönelik yardım faaliyetlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının çalışmalarına ilişkin soru üzerine kaynaklar, “Türk Silahlı Kuvvetleri verilecek direktifler doğrultusunda hem insani yardım hem tahliye konusunda görev almaya hazırdır” açıklamasını yaptı.

Kaynaklar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hem tahliye hem de sağlık desteği konusundaki tecrübelerine dikkati çekerek, yardım çalışmalarının gerçekleştirilmesinde en önemli unsurun bölgedeki ortamın uygunluğu olduğuna dikkati çekti.

"F-16'LAR İÇİN ABD'DEKİ PROSEDÜRLERİN TAMAMLANMASI BEKLENİYOR"
ABD’den F-16 tedarikindeki son duruma ilişkin soru üzerine kaynaklar, heyetlerin teknik toplantılarını tamamlandığını ve ABD’deki prosedürlerin tamamlanmasının beklendiğini aktardı. Kaynaklar, “Bir an önce bu sürecin olumlu ve süratli bir şekilde sonuçlanmasını istiyoruz. Bu konunun herhangi bir şarta bağlanmaması gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir