• DOLAR 32.189
  • EURO 35.026
  • ALTIN 2501.414
  • ...
Midyat'tan siyonistlerin yaptığı soykırım ve katliama lanet yağdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

7 Ekim'den beri siyonist işgalcilerin Gazze'de uyguladığı vahşi katliam ve soykırıma tepkiler devam ediyor. Duyarlı Müslümanlar, yapılan zulme karşı sokaklara çıkmak suretiyle seslerini duyurmaya çalışıyor. 

 Cumhuriyet Bulvarında bir araya gelen yüzlerce kişi, yaklaşık 5 kilometre yürüyerek sloganlarla siyonist işgalcilere lanet yağdırdı. Soykırımın fotoğraf ve karikatürlerinin olduğu dövizler, pankartlar taşıyan yediden yetmişe halk, zulmü lanetlemek için cadde ve sokaklara indi.  

" Midyat'tan Gazze'ye ve Direnişe Bin selam" parolasıyla tepkilerini dile getiren STK, siyasi parti ve Midyat halkı sık sık, "HAMAS'a selam direnişe devam", "Kahrolsun israil, işbirlikçi Amerika", "Dişe diş, kana kan", " intikam intikam" sloganlarıyla desteklerini bildirdi.  

Yürüyüşün ardından yüzlerce kişi yapılan basın açıklaması ve Filistin'e destek konuşmalarını takip ederek slogan atmaya devam etti. 

 Midyat STK Platformunca yapılan basın açıklamasını, platform adına Eğitim Bir-Sen Midyat Temsilcisi Hüseyin Yücel okudu. 

"Sözün bittiği yerdeyiz" 

 Açıklamanın başında Yücel, "Bugün siyonist israilin yaptığı soykırımı lanetlemek, Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. 'Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur' diyerek siyonizme karşı onurluca direnen kardeşlerimize omuz vermek, kutlu direnişi selamlamak için buradayız. İkiyüzlü suskunluğa karşı insanlık onurunu haykırmak için buradayız. Ve dünyanın tüm iyi insanlarına "zulmün ateşi insanlığı kuşatıyor" uyarısında bulunmak için buradayız. Aslında sözün bittiği yerdeyiz." ifadelerine yer verdi. 

"BBC, CNN marifetiyle Gazze’ye, yalan, iftira, dezenformasyon bombaları da atılıyor" 

Yücel , "İkiyüzlülüklerin zulmü azdırdığı zamandayız. Soykırımcı Siyonistler Filistin’de katliam yaparken, Susanların kıyameti zorladığı zamandayız. Kan üzerine yükselmiş Batı Medeniyetinin katille aynı safta yer aldığı bir zamandayız. Peki, insanlık bunun neresinde? Onur bunun neresinde? Bugün Filistin’de can pazarı kurulmuş… Gazze’de çocuklar ölüyor! Gazze’de kadınlar ölüyor! Gazze’de ihtiyarlar ölüyor! Gazze’de insanlık ölüyor! Parasını Amerika’nın verdiği fosfor bombaları atılmıyor sadece, BBC, CNN marifetiyle Gazze’ye, yalan, iftira, dezenformasyon bombaları da atılıyor." diye konuştu.  

"ABD, İngiltere, Fransa silahıyla, basınıyla, parasıyla desteklediği bu savaşa, savaş suçlarına da ortaktır" 

Yücel, "Filistin sağlık bakanı kan revan içindeki cesetlerin ortasından basın açıklaması yaptı. Enkaz altında binin üstünde kayıp insanımız var dedi. Düşünsenize aileler çocuklarının kollarına adlarını yazıyor, bombalama sonrası kimliklerini tespit edebilmek için ama BBC haberlerinde, Filistinli bebekler öldü diyor, kim katletti peki bunları uzaylılar mı? Açık seçik bir vahşeti bile yalan perdesiyle örtmeye çalışıyorlar. ABD, İngiltere, Fransa silahıyla, basınıyla, parasıyla desteklediği bu savaşa, savaş suçlarına da ortaktır. 26 gündür kesintisiz süren katliamlar soykırıma dönüştü. Bütün dünyayı her gün 5-10 Filistinli öldürmeye, yılda birkaç kez büyük katliamlar işlemeye alıştırdılar. Şimdi her gün 300-500 kişi katlediyorlar. Dünyayı buna da alıştırıyorlar. Yakında herkesi katledecekler ve dünya buna da alışacak. Hesap bu!" diye konuştu.  

"Ordu bütün dünyanın gözü önünde savaş suçu sayılan fosfor bombası kullanıyor" 

Yücel, "Bakın, israil soykırımı hiç gizlemiyor, ‘Filistinliler insan değil, hayvanlarla savaşıyoruz’ diyor. İsrail sağlık bakanı: ‘Hastanelere başvuran Filistinlileri tedavi etmeyeceğiz, onları infaz edebiliriz’ derken Savunma bakanı: ‘Askerler her şeyi yapabilir. Sorumlu tutulmayacaklar, yargılanmayacaklar’ diyor. Ordu bütün dünyanın gözü önünde savaş suçu sayılan fosfor bombası kullanıyor. En gelişmiş silahlarla donatılan ‘işgalciler’ köylerde katliamlar yapıyor. ABD dışişleri bakanı, ‘Ben buraya ABD dışişleri bakanı olarak değil bir Yahudi olarak geldim’ diyor. ABD ve İngiltere İsrail’e destek için uçak gemisi gönderiyor. Aslında hepimize, tüm Müslümanlara açık seçik gözdağı veriliyor. Bombalar altında bile ‘Filistin vatanımız hiçbir yere gitmiyoruz’ diyen yiğitlerden korkuyorlar, ‘İki çocuğum da Aksa’ya feda olsun’ diyen analardan korkuyorlar. Nakbe’de sürgün ettikleri Filistinlerin imanından korkuyorlar." dedi.  

"Direnişte hayat var, direnişte bereket var" 

Yücel, "Bütün bebekleri öldürseler de bir Musa hayatta kalacak diye korkuyorlar! O nedenle öldürüyorlar. Slogan atana da taş atana da Aksa’da namaz kılana da terörist diyerek katliamı meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Şeyh Ahmet Yasin’in dediği gibi; ‘Dirensek de öldürüyorlar direnmesek de’ ama Filistin halkı direnmeyi seçti. Aksa direniyor. Gazze direniyor. Filistin’in yiğit erkekleri, kahraman anneleri, onurlu halkı direniyor. Onlar orada direndikçe İslam ülkeleri dört bir yandan meydanlardan ses veriyor. Devletler soykırıma sessiz kalsa da halklar ayağa kalkıyor, Aksa Tufanı siyonizmin sonunu hazırlıyor." Şeklinde konuştu.  

"İncirlik ve Kürecik gibi üsler artık ABD ve uşaklarının kullanımına kapatılsın" 

Yücel, "İncirlik ve Kürecik gibi üslerimiz artık ABD ve uşaklarının kullanımına kapatılsın. Hükümetler için zaman kınama zamanı değil, Somut adımlar atma zamanıdır. Buradan bütün insanlığa sesleniyoruz. Artık açıkça konuşmak gerekiyor. Onlardan korkmadığımızı buradan, Midyat’tan bir kere daha haykırıyoruz. Onların, kıyamet silahlarına karşı bizim insanlığımız var, imanımız var. Onların kirli propaganda düzenine karşı bizim hakikate inancımız var. Hakikate imanımızla diyoruz ki, zulüm ile abad olunmaz. Zalim yenilecek, Siyonist İsrail yenilecek. Ve insanlık, adaleti tutup kaldıracak… Zalimden hesap soracak. Onun için zulümden korkmayacağız. Onun için bir kere daha haykırıyoruz: israil soykırımcı bir terör örgütüdür. Kan ve irinden beslenen bu terör şebekesi elbette yerle yeksan olacak. Kahrolsun İsrail…Kahrolsun İsrail’i destekleyen emperyalizm…Yaşasın adalet…Yaşasın insanlık… Yaşasın Özgür Filistin." ifadelerini kullandı. 

 Ardından yapılan konuşmalarda ise ümmetin vahdetinin önemi vurgulanarak, yapılan zulme seyirci kalınmasına tepki gösterildi. Tepkilerini dile getiren vatandaşlar ise, siyonist işgalcilere lanet yağdırdı.  

Program yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir