• DOLAR 32.294
  • EURO 34.94
  • ALTIN 2415.815
  • ...
Midyat'ta Gazze'ye yardım için kermes açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aziz Önen Anadolu Kız Lisesi idareci, öğretmen, öğrenci, veli ve görevliler tarafından "Aziz Önen'den Gazze'ye Umut Kermesi" adıyla kermes düzenlendi. Geliri Gazze'deki mazlum halka ulaştırılacak olan kermese, yoğun katılımın olduğu görüldü. 

Okul bahçesinde kurulan kermese; Midyat Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, kurum amirleri, okul idarecileri, STK ve siyasi Parti Temsilcileri, öğretmenler, muhtarlar, öğrenciler ile velileri katıldı.  

Öğrencilerin girişimleriyle okul bahçesinde, yoğun bir destekle kermes düzenlendi. Kermesin açılışı. İlçe Müftüsü Ergün Bulunmaz'ın yaptığı dua ile yapıldı.

Kermesi gezenler, katkı sağlamak amacıyla kermes ürünlerinden almak suretiyle alışveriş yaptı.  

Kermes hakkında İLKHA muhabirine konuşan idareci, öğretmen ve öğrenciler Gazze'de zulüm altındaki Filistinlilere yardım amacıyla ellerinden geleni yapmak istediklerini ifade etti.  

"Soykırım ve katliama uğrayan Filistinli kardeşlerimiz için elimizden geleni yapıyoruz" 

Aziz Önen Anadolu Kız Lisesi Müdürü Ercan Alğaç, "Bir nebze olsun Filistinli kardeşlerimize yardımcı olduysak ne mutlu bize. Buraya katılan bütün öğrencilerime, velilerime, daire amirlerime ve diğer herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunuyorum. Biliyorsunuz son yıllarda siyonist israilin yaptığı zulüm ortada. Genç, yaşlı , çocuk demeden hepsini katlediyor. Adeta bir soykırım yapıyor orada. Burada amacımız oradaki kardeşlerimize bir nebze olsun yardım etmek, yardımcı olmaktır. Öyle bir karar verdik. Öğrencilerimiz yanıma geldi. Filistinli kardeşlerimize yardım etmek istiyoruz dediler. Bana başvurdular. Ben de olumlu karşıladım ve ondan sonra bu şekilde çok güzel bir tablo çıktı. Böyle sesimizi duyurmak istedik. Onlara yardım etmek istedik." diye konuştu.  

"Keşke elimizden daha büyük, daha güzel, daha çok şey gelseydi de yapabilseydik" 

Kermes organizesinden sorumlu Müdür Yardımcısı ve Pansiyon Sorumlusu Mine Palta, "Oradaki insanlar için hiçbir şey yapamıyoruz, çok üzgünüz. Bu da bizim için bir fırsat oldu. Elimizden gelen sadece bu. Niyet ettik. Allah rızası için din kardeşlerimize destek olmaya. Keşke elimizden daha büyük, daha güzel, daha çok şey gelseydi de yapabilseydik. Şu an sadece elimizden gelen bu ve bu bunu da layıkıyla yapmaya çalıştık. Allah herkesin hayrını da kabul etsin. Rabbim onları da (Filistinli) inşallah aydınlığa çıkarsın. Muzaffer etsin inşallah. Öğrencilerimiz, velilerimiz, öğretmenlerimiz, elemanlarımız yani tüm Aziz Önen  Anadolu Kız Lisesi ailesi ve pansiyon da dâhil tüm öğretmenlerimizle, öğrencilerimizle, velilerimizle, elemanlarımızla, hatta güvenlik elemanlarımızla el birliğiyle yaptık. Allah hepsinden razı olsun. İdareciler bizi yalnız bırakmadı, Kaymakamımız, ilçe Milli Eğitim Müdürümüz, okul Müdürümüz Ercan Alğaç Hocamdan da Allah razı olsun desteklerinden dolayı. Hepimiz buradayız. Burada olmaktan da çok mutluyuz. Bu bir nasip işi. Rabbim de bunu nasip etti bize. Bunu bize nasip ettiği için Rabbime binlerce şükürler olsun Rabbim herkesin hayırlarını da kabul eylesin. Herkesten Allah razı olsun." İfadelerini kullandı.  

"Fiziksel olarak orada olmasak da elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" 

Okul öğretmenlerinden Felsefe Öğretmeni Selma Güler, "Okulumuzca bir kermes düzenledik. Yani fiziksel olarak orada olmasak da en azından küçük bir katkımız da olsa elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Midyat halkımız da bayağı bir katılım sağladı. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Yani Gazze'de yıllardır bitmeyen bir savaş (işgal)var, Yıllardır Gazze'nin yüreği ağlıyor. Onlar  ağlarken tabii biz de bir şeyler yapamadığımız için bizler de burada çok üzülüyoruz. İnşallah bu zulmün sonu gelir. İnşallah böyle kalplerine bir merhamet gelir birilerinin ve bu zulüm sona erer. Elimizden gelen bu ancak bizim. İnşallah son olur ve savaşlar bitsin, çocuklarımız yaşasın, ateşkes olsun. Sürekli masum insanların ölülerini görmekten, çocukların ağlamalarını ve o halde görmemiz bizim içimizi kan ağlatıyor. İnşallah son bulur." dedi  

"Orada eğitim durmuş durumda" 

Öğrencilerden Ruken Akar,"İlk defa böyle bir şey oldu. Bizim Mine hocamızın öncesinde de zaten böyle bir şey yapmak aklında vardı. Okulumuzun adına gerçekten güzel oldu. Hani bir de tam merkezde olmamız okulumuz açısından gayet güzel oldu. Veliler tarafından öğrenciler tarafından mükemmel bir şekilde karşılandı. Gazze'de hani bilemiyorum tam olarak ne olduğunu. Ama gerçekten acı bir şey var. Gerçekten çok üzgünüm. Hani yardım edememek. Bu insanlara yardım edememek bu kadar zor ki sinirlerimiz bozuluyor. Elimiz kolumuz bağlı. Öğrenciyiz, başka yapabileceğimiz ve söyleyebileceğim bir şey yok. Biz de Gazze'deki arkadaşlarımıza, kardeşlerimize yardım etmek istiyoruz. Hani orada eğitim durmuş durumda? Yani böyle bir şey yapmaktan başka çaremiz yoktu. Hani ben burada herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum. Hani Gazze'de olan olay sadece Gazze içerisinde kalmamalı, insanlığı ilgilendiren bir mesele." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir