• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Temiz suya ulaşmak için her gün 15 kilometre yürüyen köylüler için su kuyusu projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Yetim Eli, Mali'nin başkenti Bamako'dan yaklaşık 150 kilometre uzaklıkta bulunan ve 700 kişinin yaşadığı Bamokoni köyünde su kuyusu projesi için temel attı. Daha önce hiç su kuyusunun açılmadığı Bamokoni'de yaşayan köylüler, temiz su temin etmek için her gün 15 kilometrelik dağlık yolu yürümek zorunda kalıyor.

Başlatılan su kuyusu projesi ile ilgili konuşan köylüler, yaşadıkları bölgede temiz suya erişmenin çok zor olduğunu, su bulmak için her gün kilometrelerce yol yürümek zorunda kaldıklarını, projenin hayata geçirilmesi için başlatılan çalışmadan memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

Başlattıkları su kuyusu projesi ile ilgili konuşan Avrupa Yetim Eli Genel Başkan Yardımcısı Serdar Şişman, "Avrupa Yetim Eli olarak Mali'de su kuyusu açılışlarımıza devam ediyoruz. Şu anda 700 nüfuslu Bamokoni köyündeyiz. İnşallah bu köyde ilk defa köylüler bir su kuyusuna kavuşacaklar. Çok heyecanlılar... Çünkü ilk defa bir su kuyusuna kavuşacaklar. Rabbim hayırseverlerimizden razı olsun." dedi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir