• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gazze'deki Filistinliler, dünyaya seslerini duyurmak için çare arıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Telekomünikasyon Şirketi Paltel, sabaha karşı yaptığı açıklamada, "Daha önce bağlanan uluslararası şebekenin yeniden kesilmesi nedeniyle Gazze Şeridi'nde tüm iletişim ve internet hizmetlerinin tamamen kesildiğini duyurmaktan üzüntü duyuyoruz." ifadesini kullandı.

Gazze Şeridi'ndeki 2,3 milyon Filistinli, siyonist rejim saldırıları sonucu 27 Ekim'de de iletişim ve internet hizmetinden tümüyle mahrum kalmıştı. Bölgeye daha sonra kademeli olarak iletişim hizmeti verilmişti.

Filistin'in telekomünikasyon alanında hizmet veren "Jawwal", "Ooredoo", "Mada Al Arab" ve "Fusion" şirketler, 30 Ekim Pazartesi gününden beri iletişim hizmetlerinin yeniden tümüyle kesildiğini belirttiler.

Filistin Telekomünikasyon Şirketi Jawwal GSM Şirketi İcra Müdürü Abdulmecid Mulhim, yaptığı yazılı açıklamada, birkaç gün aradan sonra Gazze Şeridi'ndeki iletişim ve internet hizmetinin, siyonist rejim tarafındaki ana hatlardan kaynaklanan kesinti dolayısıyla yeniden durduğunu aktardı.

DÜNYAYLA BAĞLANTININ SINIRLI YOLLARI
Siyonist rejimin tam abluka ve ağır bombardıman altında tuttuğu Gazze Şeridi'ndeki 2,3 milyon Filistinlinin halihazırda dünyayla bağlantısının 2 yolu var.

Birincisi Gazze'de yaşayan çok az sayıdaki kişinin ulaşabildiği, uluslararası iletişim sağlayan "Es-Sureyya" uydusu. Sesli arama ve SMS göndermeyle sınırlı bu hizmetten yararlanabilmek için özel bir cihaz ve ona uygun bir SIM kartı gerekli.

Gazze'deki Filistinlilerin dünyayla iletişim kurabilmelerinin ikinci yolu ise elektronik SIM kartı. Gazze Şeridi'nde elektronik SIM kartı kullanıcıları, Mısır veya siyonist rejimdeki GSM şebekelerine bağlanarak iletişim hizmetine ulaşabiliyor.

Gazzeliler ancak yurt dışında yaşayan tanıdıkları üzerinden elektronik SIM kartı temin edebiliyor. Yurt dışındaki operatörlere ait SIM kartı alan biri, Gazze'deki yakınına gönderdiği kodla elektronik SIM kartı kullanıcısı imkanı sunmuş oluyor.

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ: SOSYAL MEDYADA FİLİSTİN SANSÜRÜ VAR
Uluslararası Af Örgütü, Filistinlilerin ve Filistinlilerin haklarını savunanların sosyal medya paylaşımlarına sansür getirildiğine dair bildirimler aldıklarını açıkladı.   

İngiltere merkezli Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International) dün yaptığı açıklamada, “Filistinliler ve Filistin haklarını savunanlar tarafından paylaşılan içeriklerin, sosyal medya platformları tarafından potansiyel olarak ayrımcı içerik denetimine tabi tutulduğuna dair endişe verici bildirimler bulunmaktadır” dedi.

GÖLGE YASAKLAMA
Örgüt, açıklamasında ayrıca “Filistin haklarını savunanların içeriklerinin 'gölge yasaklama' olarak bilinen kısmi engelleme ve kaldırma bildirimlerinden endişe duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir