• DOLAR 34.262
  • EURO 37.495
  • ALTIN 2913.87
  • ...
Şanlıurfa'da Filistin konulu canlı resim performansı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Düzenlenen etkinliğe birçok okul öğrencisinin yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve okul yöneticileri katıldı.

Şanlıurfa İHH'nın düzenlediği canlı resim performansı etkinliğine katılan Sultanoğlu, Filistin'deki çocukların gösterilen bu hassasiyetle güç bulacağını söyleyerek, bu bağlamda yapılan resimlerin çok kıymetli olduğunu vurguladı.

Şanlıurfa İHH Başkanı Behçet Atilla, yapılan etkinlikler hakkında Sultanoğlu'na bilgi verirken okullar arası Filistin temalı resim yarışması yapılması konusunda da söz istedi.

Canlı resim performansına katılan çocuklara mikrofon uzatan İLKHA muhabirleri, çocukların duygularına ortak oldu.

Berra Yaren Mızrak, "Gazzeli'ler için çiziyorum; Allah onlara yardım etsin, onları kurtarsın" diyerek siyonist çetenin yaptığı zulmü kınadığını söyledi.

Zeynep Yavuz, "Yer zaman onların yanında duracağız, savaşın durmasını istiyoruz, oradaki bebeklerin ölmesini istemiyoruz." diye konuştu.

Melek El Esat, "Filistinli kardeşlerimiz için güzel çalışmalar yapmak isteriz, umarım oradaki savaş son bulur. Onlar için ve herkese seslerini duyurmak için farkındalık ve Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu gösterebilmek için bu etkinliğe katıldık. Umarım savaş son bulur." ifadelerini kullandı.

Hüda El Abdullah, "Buraya Filistin için resim yapmaya geldik ve biz Filistin'in yanındayız. Oradaki çocuklar korkmasınlar. İnşallah savaş bitecek. Biz biliyoruz ne şartlar altında yaşadıklarını. İnşallah hiç bir şey olmayacak." dedi.

Yahya Azzo, "Filistin'de savaş var, Allah bu savaşları bitirir İnşallah, buraya etkinlik için geldik. Filistinli kardeşlerimiz için resim çiziyoruz. Onları mutlu edebilmek için böyle bir etkinliğe katıldık." şeklinde konuştu.

Abdulkadir Altındiş, "Filistin'deki kardeşlerimizin Allah yardımcısı olsun, her gün evleri bombalanıyor, yetim kalıyorlar. Hastaneler dolu her saniyede bir çocuk ölüyor. Allah yardımcıları olsun. Biz de buraya onlar için geldik, resim yaptık ,Allah onların yardımcısı olsun." diye ekledi.

Muhammed Eren Dokumacı, "Biz buraya etkinlik için geldik. Filistinli kardeşlerimize resim çizdik. Allah yardımcıları olsun. Çocuklar ölüyor, orada hastaneler bombalanıyor. Eğer yaşım büyük olsaydı, oraya onlara yardıma giderdim." diye konuştu.

Semanur Çiftçi, "Filistin için buraya resim yapmaya geldik, Allah yardımcıları olsun. Onların yanına yardıma çok gitmek isterdim ama elimden gelen şey resim çizmektir." diye ekledi.

Elif Zeynep Yeşil, "Filistinli kardeşlerimiz için resim çizdik, Allah yardımcıları olsun. Her saniye bomba atılıyor gerçekten çok yazık, elimizde olsa gider yardım ederdik ama elimizde olan bir şey değil. Elimizden sadece resim çizmek geliyor, onu da çizdik. Allah yardımcıları olsun." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir