• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bakan Şimşek, Seyid Bilal Türbesi'nde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Batman'a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gercüş ilçesinde her yıl Eylül ayının ikinci haftasında binlerce kişinin ziyaretçi akınına uğrayan Seyid Bilal Türbesi'ni ziyaret ederek dua etti.

 

Ziyaret gelen Bakan Şimşek'e Batman Vali Vekili Mustafa Adil Tekeli, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Defterdar Hasan Koca, AK Parti il teşkilatı ve bazı kurum müdürleri eşlik etti.

 

Ziyarete gelişinde Şimşek'i köy sakinleri karşıladı. Karşılamanın ardından Şimşek ve beraberindekiler, Seyid Bilal Türbesi'ni ziyaret ederek dualarda bulundu.

 

Bölge Seyidlerinin atası olarak bilinen Seyid Bilal türbe ziyaretinin ardından Şimşek, köy sakinleriyle bir araya gelerek çevre sorunları hakkında köy muhtarı Fedai Işık'tan bilgiler aldı.

 

Köy muhtarı Işık'ın, türbenin birçok sorununun olduğunu ve bunların biran önce giderilmesi talebine Bakan Şimşek, çevre düzenlemesi yapılması için Gercüş Kaymakamı Adem Ergül ve Batman Vali Vekili Mustafa Adil Tekeli'ye talimat verdi.

 

Türbe ziyaretinin ardından açıklamada bulunan Şimşek, ülkenin refahı, selameti, birliği, beraberliği ve kardeşliği için türbede dualarda bulunduğunu söyleyerek, "Ülkenin huzuru ve bölgede barış için dua ettim. Burası önemli bir yerdir. Seyid Bilal çok rehavet gören önemli bir şahsiyettir. Buralar hakikaten de gözden geçirilmelidir. Çevre düzenlemeleriyle, buradaki altyapıyla ve buraya yakışır bir düzenleme yapmamız gerektiği ortadadır. Köyün ileri gelenleriyle oturduk ve onları dinledik. Aldığımız bilgilerle bunu bir projeye dönüştüreceğiz. İmkânlar dâhilinde ülkemizin bu güzel köşesini de imar etmeye ve ziyaretçilere yakışır bir çerçevede iyileştirmeye çalışacağız." şeklinde konuştu.

 

Ziyaretin ardından Şimşek, Beşiri ilçesini ziyaret edip burada kamu yatırımlarını gezip halkla bir araya gelecek. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir