• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hamas liderlerinden Meşal önemli açıklamalarda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meşal, TRT Arabi'ye yaptığı açıklamalarda, İslam âlimlerine Gazze'de olup bitenler konusunda fetvalar yayınlamaları ve yöneticilere baskı uygulamaları çağrısında bulundu.

"Eli silah tutan herkes Mescid-i Aksa ve ümmete destek vermekle sorumludur." diyen Meşal, Gazze'ye yönelik saldırıya tepki göstermek için halk kitlelerinin sokaklara çıkmaya devam etmesinin önemine dikkat çekti.

İşgalci siyonist rejimin Cibaliye mülteci kampındaki katliamında yüzlerce kişinin şehit olduğunu ve yaralandığını hatırlatan Meşal, mücahitlerin işgale ağır yenilgiler tattırdığını; bu nedenle işgalin kadın ve çocuklardan intikam aldığını kaydetti.

Meşal, dünyadaki Arap topluluklarına, işgalin katliamlarını ve suçlarına durdurması için ABD Başkanı Joe Biden'a baskı yapmaları çağrısında bulundu.

Meşal, "Bugün sadece Mescid-i Aksa'yı ve Filistin'i savunmuyoruz, aynı zamanda varlığımızı da savunuyoruz." diye ekledi.

Refah kapısının tamamen açılması gerektiğini vurgulayan Meşal, Gazze halkına da acil yardım yapılması çağrısında bulundu.

Meşal, Rusya ve Çin'i Gazze'ye yönelik saldırıyı durdurmak için daha fazla adım atmaya çağırdı.

Direniş güçlerinin istihbaratta, sahada, medyada ve savaşın her alanında düşmandan daha iyi performans sergilediğini vurgulayan Meşal, direnişin Gazze Şeridi'nin her bölgesine yönelik tüm işgal saldırılarına karşı koymaya hazır olduğunu kaydetti.

Meşal, Mısır ve Ürdün'ün, Filistinlileri kendi anavatanlarının dışına çıkarmayı reddeden açıklamalarını takdir etti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir