• DOLAR 32.257
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2431.149
  • ...
Cenin Kampı, işgal ordusunun baskını sonrası "savaş alanına" döndü!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fethullah Beyazçiçek

İşgal güçlerinin, Cenin Mülteci Kampında sabah başlattığı baskında 4 Filistinli hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı. Saldırıda ayrıca bölgedeki altyapının yanı sıra aralarında caminin de yer aldığı yapılarda hasar meydana geldi, kampın girişindeki kemerli anıt tahrip edildi.

Evine baskın düzenlenen Filistinli Fethiye Ebubekir, yaptığı açıklamada, "İsrail güçleri gerçek mermiyle ateş açtıktan sonra evi bastı; ortalığı kasıp kavurdu." dedi.

Kampta evinin yakınlarındaki bazı bölgelere hava saldırısı düzenlendiğini, saldırının evlerde ve camide hasara yol açtığını belirten Ebubekir, "Kız kardeşim yaralandı ve hastaneye sevk edildi." bilgisini paylaştı.

Cenin Kampından Filistinli Kusay Ebu Ali ise işgal askerlerinin, saat 3 sularında kamptaki binaya baskın düzenlediğini, yapıyı tahrip ettikten sonra çekildiğini aktardı.

"Dükkan patlayıcılarla havaya uçuruldu. Patlama sonrası çıkan yangın üst katlara yükseldi." diyen Ebu Ali, işgal güçleri, sakinlerden binayı boşaltmalarını istediğini dile getirdi.

"Savaş alanı"

Cenin Devlet Hastanesi Müdürü Visam Ebubekir de bölgede yaşananları "savaş" olarak nitelendirdi.

İşgal güçlerinin saat 1 sularında Cenin kenti ve mülteci kampına baskın düzenlediğini ifade eden Ebubekir, "Baskında göğüs, baş ve karın bölgelerinden vurulmuş 4 Filistinli yaşamını yitirdi. Ayrıca hastaneye ikisinin durumu kritik 13 yaralı getirildi." dedi.

işgal güçlerinin ayrıca Cenin ile İbn Sina hastanelerini abluka altına aldığını, hastanelere ulaşan yolları buldozerlerle kapattığı; sağlık ekiplerinin yaralıları taşıma işini engellediğini belirten Ebubekir, geceyi "zor bir gece; ağır ateş ve füzelerin kullanıldığı, altyapının tahrip edildiği bir savaş" şeklinde nitelendirdi.

İşgal güçleri, Cenin Mülteci Kampı'na, yakın zamanda çok sayıda kapsamlı baskınlar düzenledi. Altyapının, evlerin ve araçların tahrip edilmesinin yanı sıra bu saldırılar, genelde Tel Aviv'in "arandığını" iddia ettiği kişilerin ölümüyle sonuçlandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir