• DOLAR 32.443
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2452.516
  • ...
Adana'ya 6 hastaneli sağlık kampüsü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Merkez Yüreğir ilçesinde 6 hastaneden oluşacak bin 550 yatak kapasiteli, Adana Sağlık Kampüsü'nün temel atma töreni için yapılan hazırlıklar bir heyet tarafından yerinde incelendi.

 

İnceleme heyetinde, Adana milletvekilleri, Adana Valisi, ilçe belediye başkanları, parti yöneticileri ve birçok bürokrat yer aldı.

 

Heyetin sağlık kampüsünün yapılacağı alanda gerçekleştirdiği incelemelerin ardından açıklamada bulunan Adana Valisi, Hüseyin Avni Coş, devasa sağlık yatırımının sadece kent değil, bölge için de hayırlı bir yatırım olduğunu söyledi.

Çok büyük bir ihtiyaç duyulan sağlık kampüsünde devlete maliyetinin bir milyar 30 milyon lira olacağını belirten Vali Coş, Adana'nın, bu yatırımla bölgenin ve Ortadoğu'nun sağlık üssü olma konumunu güçlendireceğini vurguladı.

 

Mevcut hastanelerin de yenilenmesiyle bu anlamdaki kapasitenin daha da artacağını ifade eden Coş, ''Bu yetiyor mu? Hayır, yetmiyor. Yine sayın bakanlarımızın ve değerli milletvekillerimizin katkılarıyla Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanemizin yenilenmesi ve modernizasyonu için bütçe imkânlarından kaynak aktarılmasının sağlanacağını biliyoruz'' dedi.

Sağlık kampüsünde hasta başına düşen kapalı alan miktarının 179 metrekare olacağını ve bunu vatandaşların özellikle bilmesini istediğini dile getiren Coş, şunları kaydetti: "Bir hastaya 180 metrekarelik bir daire tahsis edildiğini düşünün, bir de eski hastanelerdeki şartları düşünün. Eski hastanelerimizde banyo tuvalet ihtiyacı için vatandaşlarımızın sıraya giriyordu. Bu insana önem veren, sağlık ile ilgili sorunlarını gideren ve sadece Türkiye ve Ortadoğu için değil, dünyaya örnek olacak. İnsanımızın layık olduğu hizmet standartlarının sunulacağı bir kampüs olacak. Bu kampüste 140 bin metrekarelik bir de kapalı otopark, otopark hariç 437 bin metrekare alan bulunacak. Adana'nın yıllardır beklediği müjdeli bir haberin paylaşılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Özel sektörün de ilimizde ve bölgemizde sağlık yatırımı yapmasını destekliyoruz, mevcutların kapasitelerinin artmasını önemsiyoruz.''

 

Temeli Başbakan Erdoğan tarafından 6 Ekim'de atılacak olan Adana Sağlık Kampüsü'nün Adana'nın gelişimi için önemine değinen AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ise, ''DSİ'den sağlanan yaklaşık 78 dönümlük arsa tahsisi ile kampüs için 340 dönüm civarında mekan kullanılacak. Kampüs, bin 550 yataklı devasa bir hastane olacak. İçinde kardiyoloji, onkoloji, kadın doğum ve çocuk, fizik tedavi, ruh sağlığı ve yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi yer alacak. Fevkalade güzel bir kampüs olacak. Bunun Adana'ya bir çırpıda yapılan en büyük sağlık ve kamu yatırımı olduğunu söyleyebilirim. Kampüsün yapımı için 12 Eylül Perşembe günü çok büyük imza töreni yapılacak. Sağlıkla ilgili yaptığımız yatırımlarla beraber Adana ve ilçelerinde mevcut hastanelerin kapasitelerinin artırılması, yenilerinin yapılması gibi çabalarımız da sürüyor.'' Dedi.

 

Yapılacak kampüste 182 yataklı onkoloji hastanesi, 349 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi, 285 ve 299 yataklı 2 genel hastane, 185 yataklı kardiyoloji ve KVC hastanesi, 150 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi, 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi, teşhis ve tedavi üniteleri ile ilik nakil merkezi yer alacağı öğrenildi. (Yunus Emre - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir