• DOLAR 32.389
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2394.121
  • ...
Yeni Yol Caddesi sakinleri: Caddemizdeki yolun en kısa sürede düzeltilmesini istiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 2 ay önce doğal gaz, su ve elektrik gibi farklı alt yapı çalışmaları için kazılan Yeni Yol Caddesi, geçtiğimiz haftalarda 2 gün trafiğe kapatılıp onarılarak ulaşıma açılmıştı.

Yeni Yol Caddesi üzerinde oturan vatandaşlar, yolun güzel yapılmadığını ve birçok yerde çukurların olduğunu belirterek, şikâyetlerini İLKHA mikrofonlarına anlattılar.

"Yağışlarla birilkte bu küçük çukurların büyümesi ve çoğalması riski var"

Kış aylarının yaklaştığı ve düzgün kapatılmayan çukurların yağmur ve kar yağışıyla çoğalıp büyüyebileceğini söyleyen bölge esnafından İbrahim Nas, Yeni Yol Caddesi'nden Saraçoğlu Mahallesine girilen yollardan birinde korkulukların kırıldığını ve düzeltilmemesi durumunda yaralanmalara yol açabileceğini ifade etti.

Nas, "Mardin Yeni Yol Caddesine doğal gaz ve elektrik kurumları tarafından alt yapı çalışmaları yapılıyor. Ancak şirketler, hizmetleri aksatıyorlar. Yetkililere şikâyetler gidince hizmetler hızlanıyor ancak yetkililer gidince işler yine eskisi gibi oluyor. Yeniyol Caddesi, Saraçoğlu Mahallemizin girişinde korkuluklar var. Bu korkuluklara muhtemelen büyük araçlar çarptığı için araları açılmış durumda. Bu korkulukların olduğu yokuştan bizim yaşlılarımız inip çıkıyor. 8-9 yaşında okula giden çocuklarımız inip çıkıyor. Bu boşluklardan düşmeleri durumunda sakatlık, yaralanma gibi sıkıntılar olabilir. Yollard da ufak çukurlar bulunmakta. Önümüzde kış ayları var. Yağmur ve kar yağışının başlamasıyla beraber bu küçük çukurların büyümesi ve çoğalması riski var. Yetkililere, bu tadilatları bitirmelerini rica ediyoruz." dedi.

Yolların bozuk olmasından dolayı okula giderken zorlandıklarını ifade eden Emre Gündüz, ayrıca bölgeye çocuklar için park yapılmasını isteyerek, "Okula giderken alt yapı çalışmalarından dolayı bozuk yollardan gitmek zorunda kalıyoruz. Araçlar mıcırlardan dolayı patinaj çektiği için toz kalkıyor. Ayrıca düşüp yaralanabiliyoruz. Ayrıca bizler mahallenin çocukları olarak rahatça oynayabilmek için park ve futbol sahası istiyoruz. Sayın Valim inşallah yaparsınız. Şimdiden teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

"Bir an önce bizim bu sorunumuzun giderilmesini istiyoruz"

Bölgede oturan İmam Bedri Çalışır ise alt yapı çalışmalarından dolayı sokaklarına gelen su şebekesinin sıkıntılı olduğunu ve bir süredir susuz kaldıklarını belirterek şunları söyledi:

"Saraçoğlu Mahallesinde trafo çalışmalarından dolayı bizim yollarımızı açtılar. Bundan dolayı su boruları patladı. O zamandan beri Saraçoğlu Mahallesi 8.'inci Sokağın suyu gelmemektedir. Bizler 5-6 defa MARSU'yu aramamıza rağmen, not almalarına rağmen hiç kimse bizlere dönmedi ve gelip yapmadılar. Bir defa hortumla temizlemeye çalıştılar ancak olmadı. Halen bizim sokakta oturan aboneler suya ulaşamamaktadırlar. Bir an önce bizim bu sorunumuzun giderilmesini istiyoruz. Şayet giderilmezse, bizler gereken yerlere şikâyetlerimizi yapacağız. Ancak vidanjörün tazyikli su ile müdahalesi suyu tekrar bize getirir. Yolumuzun temizlenmesi de gerçekten çok uzun sürdü. Şuanda yollarımızı da yama yapmışlar ne kadar dayanıklı olur bilmiyoruz. Yeni bir asfaltın dökülmesi daha uygun olur."

Konuyla ilgili Mardin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ile yapılan görüşmede, Akmercan Doğalgaz şirketinin bölgede doğalgaz için test yaptığı ve bundan dolayı yolların tekrar bozulup yapılmaması için testlerin bitmesi beklendiği söylendi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir