• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Malatya’da hafızlığını bitiren 11 Hafize’ye taç giydirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TOBB Malatya Hafız İmam Hatip Ortaokulu, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından desteklenen 'Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme' projesi kapsamında 2020-2021 eğitim-öğretim yılında faaliyetlerine başladı.

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü iş birliği çerçevesinde yürütülen "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında, TOBB Hafız İmam-Hatip ortaokulunda şimdiye kadar 41 öğrenci, hafızlık eğitimini bitirerek, hafız olmaya hak kazandı.

Okulun toplantı salonunda hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan 11 kız hafız için “Taç giydirme” töreni düzenlendi.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından program, Hafizelere taç giydirme ve Hafizelerin “Hâfız Oldum Yâ Râb Hâfız Öleyim!” şiirini seslendirmeleriyle devam etti.

Törende konuşan Malatya İl Müftü yardımcısı Fikriye Özkan, 2020- 2021 eğitim öğretim yılında eğitime başlayan TOBB Hafızlık Proje okulunda bugüne kadar 41 öğrencinin hafızlığını tamamladığı ve bu öğrencilerden 11 kız Hafize için taç giydirme programı düzenlediklerini söyledi.

“Bugün karanlığa 11 tane kandil yaktık”

Özkan, “Bugün karanlığa 11 tane kandil yaktık. Gönülleri, zihinleri Kur'an'ın bilgi, hikmet ve nuruyla dolan bu yavrularımız inanç, amel ve ahlak noktasında insanlığın önünde bir ışık ve rehber olacaktır. Kendilerine sadaka-i cariye olacağına inandığımız bu evlatlarımızın anne babalarını tebrik ediyorum. Gecesini gündüzüne katarak büyük bir özveriyle öğrencilerimize emek veren her kademedeki hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Törene; Malatya İl Müftü yardımcısı Fikriye Özkan, kurs yöneticileri, veliler, hafızlar ve davetliler katıldı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir