• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
"Boykot imani, itikadi ve müminleri ilgilendiren bir meseledir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal rejimine direkt veya dolaylı yollardan ekonomik destek sağlayan markalara tepkiler çığ gibi büyüyor.

Yaklaşık 24 gündür aralıksız bir şekilde Filistin topraklarını bomba yağmuruna tutan işgal rejimine öfkenin zirve yaptığı bugünlerde, Müslümanlara boykot çağrısında bulunan Kanaat Önderi Molla Ekrem Derdiyok, bir sözle dahi olsa zalimleri desteklemenin Allah'ın lanetini, azabını celbedeceği uyarısında bulundu.

"Boykot imani, itikadi ve müminleri ilgilendiren bir meseledir"

Boykotun çok önemli olduğunu vurgulayan Derdiyok, "Boykot imani, itikadi ve müminleri ilgilendiren bir meseledir. Müslümanlar muhakkak ve muhakkak imanın ve İslam'ın kendilerine yüklemiş olduğu bir misyonla hareket etmek mecburiyetindedir. Boykot, Müslüman kardeşini öldüren insanlara yardım etmemektir, onlara meyil etmemektir. Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) buyuruyor ki: 'Yarım bir sözle dahi olsa, sizin zalimleri desteklemeniz Allah'ın lanetini, azabını celbeder. Bu yarım kelime eğer laneti ve azabı celb ediyorsa bir de düşünün düşmanınızın malını almakla onlara yardımcı olmanız, onları desteklemeniz, vermiş olduğunuz paranın silaha, bombaya, füzeye dönüşmesi ne kadar büyük bir acı, ne kadar büyük bir azap ve vebal gerektirir." diye belirtti.

"Mallarını almakla yardımda bulunmanız, Allah'a sığınırız cehenneme götürür, azaba götürür"

Her Müslüman'ın kendisine düşen görevi muhakkak yerine getirmesi gerektiğini belirten Derdiyok, "O görevlerden bir tanesi nedir? İyilikte ve takva da kardeşlerimizin yanında yer alacağız. Günahta haramda, isyanda, zulümde düşmanımızın yanında yer almayacağız. 0nları destekleyecek herhangi bir amelde, eylemde, alışverişte bulunmayacağız. Allah-ü Tealâ, Kur'an-ı Kerim'de: 'Zulmeden zalimlere meyl etmeyin' buyurmaktadır. Meyil etmek; ister itikadi, isterse mali veya başka bir şekilde olsun, onlara meyletmemek lazım. Sizin onları maddi olarak desteklemeniz, Allah'a sığınırız onlara meyletmek manasına gelir ki bu da cehennemi, ateşi gerektirir ve kıyamet gününde ateşin bize dokunmasını celbeder. Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem)  buyuruyor ki: 'Zalim ve yardımcıları cehennemliktir.' Siz, yeryüzünde benzeri bulunmayan bir zulümde bulunan İsrâiloğullarına, onların mallarını almakla, şirketlerinin kendilerine yapmış olduğu desteklerle yardımda bulunmanız, Allah'a sığınırız cehenneme götürür, azaba götürür." şeklinde konuştu.

"Onlara karşı tavrımızı ortaya koymalıyız"

Mümin ve Müslümanlar olarak elimizden geldiği kadar muhakkak kendi safımızı belli etmemiz gerektiğini söyleyen Derdiyok, sözlerini şöyle tamamladı:

"İnsanlığın düşmanı ve insanlığın başına bela olan İsrailoğullarına karşı muhakkak ve muhakkak hem İslami hem itikadi olarak, elimizden geldiği kadar görevimizi yerine getirmeliyiz. Onlara karşı tavrımızı ortaya koymalıyız, Onlara gidecek herhangi bir yardımda da bulunmamalıyız ve elimizden geldiği kadarıyla da giden yardımları kesmeliyiz. Onların mallarını boykot etmekle, protesto ederlerse inanıyoruz ki işgalci israil'de, zalimler de kendi haddini bilecekler ve belki bu savaşlardan vazgeçecekler." (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir