• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Avrupa`da Müslümanlara saldırılarda büyük artış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Avrupa`da Müslümanları ve camileri hedef alan saldırılar son yıllarda büyük artış yaşanırken kişilere yönelik saldırılarda daha çok kadınlar hedef alınıyor. İstatistiklere göre sadece Fransa`da son bir yılda 469 Müslüman saldırıya uğradı, bu saldırıların yüzde 85`inde ise kadınlar hedef alındı.

Fransa Müslüman derneklerinin verilerine göre, Müslümanlara karşı yapılan saldırıların yüzde 85`i Müslüman kadınları hedef alırken, son bir yılda 469 Müslüman`ın saldırıya uğradığı öğrenildi. En son geçen hafta başkent Paris`in batısında yer alan Trappes`ta başörtülü bir genç kız bıçaklı saldırıya uğramış, 2 kişi oldukları belirtilen saldırganların başörtüsünü çekerek çıkardıkları, genç kadının yüzüne de bıçakla zarar verdikleri kaydedilmişti.

İsveç`in başkenti Stockholm`de de 19 Ağustos`ta hamile bir kadın, başörtülü olduğu için bayılana kadar dövülmüştü.
Son 18 ayda İngiltere ve Galler`de 1200 İslam karşıtı saldırı gerçekleşti. Almanya`da da her yıl Müslümanları hedef alan yaklaşık 120 saldırı düzenleniyor. Hollanda`da ise son beş yılda 117 cami saldırıya uğradı.

Bulgaristan Başmüftülüğü Genel Sekreteri Ahmed Ahmedov, son 20 yılda yüzlerce caminin camlarının kırıldığını ve duvarlarına aşağılayıcı yazılar yazıldığını belirtti.

Bu arada Balkanlarda da İslam`a ve Müslümanlara yönelik saldırılarda büyük artışlar gözleniyor. Bulgaristan`da son 20 yılda 200 cami, mescit ve Müslüman mezarlığı çeşitli büyüklüklerde saldırılara uğradı.

Uzmanlar, Avrupa`da artan saldırıların arkasında 11 Eylül saldırılarından sonra oluşan önyargıların ve 2008 yılında başgösteren küresel ekonomik krizin etkili olduğunu savunuyor. Uzmanlar, İslam karşıtı eylemlere verilen cezaların caydırıcı olmadığı görüşünde hem fikir. İktidardaki merkez sağ ve sol eğilimli partiler de, oy kaygıları yüzünden yükselen İslam karşıtlığına rağmen etkin tedbirler almamakla eleştiriliyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir