• DOLAR 32.689
  • EURO 35.454
  • ALTIN 2479.302
  • ...
HAMAS Siyasi Büro üyesi Ebu Merzuk: Mısır, Gazze'ye yardım çağrısıyla yetinmemeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Marzuk, yaptığı açıklamada siyonist Netenyahu'nun ve işgal yönetiminin esir takası anlaşmasını engellediğini belirterek esir takası dosyasına ilişkin görüşleriyle ilgili işgal yetkililerinden yanıtlar geleceğine inandıklarını söyledi.

Gazze'de yaşanan duruma ilişikin Mısır'a çağrıda bulunan Ebu Merzuk, "Mısır seyirci kalmamalı ve Gazze'ye yardım çağrısıyla yetinmemelidir. Mısır tarafının Gazze Şeridi'ne en kısa sürede yardım ulaştırılması konusunda kararlı bir duruş sergilemesini bekliyoruz." dedi.

Batı Şeria'da Filistin yönetimine tepki gösteren Ebu Merzuk, "Batı Şeria'daki kardeşlerimizden çok şey bekliyorduk ama iktidardaki kardeşlerimizin bu utanç verici durumu karşısında hayrete düşüyoruz. Filistin Yönetimi üyeleri ve bazı Arap ülkeleri gizlice Batı'ya HAMAS'ı ortadan kaldırma çağrısında bulunuyor." İfadelerini kullandı.

Kassam Tugayları'nın, 7 Ekim'de işgal ordusunu 5 saatte mağlup ettiğini vurgulayan Merzuk, "7 Ekim operasyonunu planlayan Hamas liderleri, işgal ordusunun beş saat içinde yenilgiye uğratılması karşısında şaşkınlığa uğradı. Eğer HAMAS liderleri işgal ordusunun bu kadar kırılgan olduğunu bilseydi mücahitlerinden binlercesini gönderir ve Tel Aviv'e ulaşabilirlerdi." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir