• DOLAR 32.262
  • EURO 34.715
  • ALTIN 2404.044
  • ...
Mardin’de “Dualarımız Seninle Filistin” programıyla Filistin’e destek nöbetleri devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist rejimin Gazze’ye uyguladığı soykırım saldırıları devam ederken, dünyanın dört bir yanından da tepkiler artarak devam ediyor.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde halk, bir haftadan uzun bir süredir her gece işgal rejimine lanet okuyup Filistin’e dualar ediyor.

Bu akşam da Otogar mevkii Kenan Kösen Camii önünde sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde bir araya gelen Müslümanlar, işgal reiminin Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Eyleme katılanlar, ellerinde Filistin bayraklarıyla sloganlar attı.

Enes Taşçı’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Toplanan grup adına açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Kızıltepe Şube Başkanı Tarık Yılmaz, “Şu vahşetin ortasında kan ve irinden beslenen siyonistlerin söylediklerine bakın, nasıl bir kötülükle karşı karşıya olduğumuzu daha iyi anlarsınız. İsrail Savunma Bakanı çıkıyor, Filistinliler hakkında, ‘Onlar insan değil, hayvanlarla savaşıyoruz’ diyor. Kötülüğün görüntüsü Netanyahu ‘Gazze’yi dümdüz edeceğiz’ diyor. Sözde Sağlık Bakanı, ‘Hastanelere başvuran Filistinlileri tedavi etmeyeceğiz’ diyor. Hatta ‘Hastanede yatan Filistinliler infaz edilebilir’ diyerek kutsal bir mesleği terör aracına dönüştürüyor. Sözde Cumhurbaşkanları, ‘Elektrik, su, yiyecek verilmeyecek. Ulaştırmaya çalışan araçlar vurulacak’ derken, sözde bir milletvekili, ‘Nükleer silah kullanmalıyız’ diyebiliyor. Her savaşın bir hukuku vardır. Bütün mahlûkatta bir denge vardır. Fakat bu kandan beslenen örgüt, vahşetini sınırlayacak hiçbir değere, hukuka sahip değildir” dedi.

İlahi ve ezgilerin ardından program, İbrahim Kaplan’ın konuşmasıyla devam etti.

Program, Molla Abdürrahim Bingül’ün duasıyla sona erdi.  (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir