• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Tarihte bugün: 29 Ekim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1923: Türkiye’de Cumhuriyet ilan edildi. Faşist yönetimlerin İkinci Dünya Savaşı’nda yıkıldığı ana kadar hiçbir reform yapılmadan, Türkiye Cumhuriyeti tek parti ve tek adam yöntemiyle yönetilecek ve yapılan seçimler de parti içi göstermelik seçimler olacaktı. Osmanlı Devleti’nin yıkılmasının ardından ortaya çıkan yeni yönetimde isim cumhuriyet olarak değiştirilip din yönetimden dışlanarak baskı altına alınmıştı. (Türkiye’de Cumhuriyet ilan edildi)

 1929: New York Borsası çöktü; Amerika Birleşik Devletleri’nde ekonomik depresyon başladı. Bu kriz bütün dünyayı etkileyen ilk global ekonomik bunalım olarak tarihteki yerini aldı. Ekonomilerin birbirini etkilediği bir çağa girildiğinin anlaşılması üzerine, her alanda globalizm teorisi tartışılmaya ve global sorunlara yine global çözümler aranmaya başlandı. (New York Borsası çöktü)

1948: Siyonist terör ordusuna bağlı üç ayrı bölük, El-Halil’deki Davayima Köyü’ne girdi ve “çatışma olmaksızın” kadın ve çocuklar da dâhil olmak üzere 100 Filistinliyi katletti. (El-Halil’de katliam)

1956: Terör şebekesi ordusu, Mısır sınırını geçerek Sina Yarımadasını işgal etti. İşgal arifesinde, Filistin’in Kufrkasem köyüne saldıran işgal askerleri, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 49 Filistinli sivili acımasızca katletti. Siyonistlerin yayılmacı politikası durdurulamıyor ve Batı emperyalizmi tarafından yüreklendirilmeye devam ediyordu. (Terör şebekesi Sina Yarımadasını işgal etti)

2014: Erbil’den yola çıkan peşmerge konvoyu, Habur Sınır Kapısı’ndan geçiş yaptı. Peşmerge güçlerine, Türkiye askeri birlikleri de eşlik etti.  Peşmergenin kollarındaki Amerikan bayrağı ve karşılayanların sloganları uzun süre tartışmalara neden oldu. (Peşmerge konvoyu, Habur Sınır Kapısı’ndan geçiş yaptı)

Bu haberler de ilginizi çekebilir