• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
HÜDA PAR Genel başkanı: KÜRECİK VE İNCİRLİK KAPATILSIN!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

İşgal rejiminin Filistin topraklarında günlerdir sürdürdüğü katliamlar devam ederken önceki akşam başlattığı yoğun saldırıya sosyal medya hesapları üzerinden tepki gösteren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Türkiye'nin saldırılar karşısında Kürecik ve İncirlik üslerini kapatarak Telaviv'de bulunan diplomatları geri çağırması gerektiğini belirtti.

“GAZZE’DE SOYKIRIM VAR”

Siyonist işgalcinin saldırıları sonrası sosyal medyadan açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, “Gazze’de soykırım var. Gazze’de insanlık öldürülüyor. Siyonist terör şebekesi dünyanın tepkisizliğinden aldığı cesaretle saldırılarının şiddetini artırıyor. Suyun, elektriğin ve iletişimin olmadığı Gazze'nin dünya ile irtibatı kesildi. İnsanlığını kaybetmemiş olan siviller çaresiz, dua ediyor, beddua ediyor, gözyaşı döküyor. Karar vericiler seyrediyor, en fazla kınıyor. Siyonist vahşete ilk somut adım olarak Kürecik ve İncirlik üsleri kapatılmalı Telaviv'deki diplomatlar derhal geri çağrılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

FİLİSTİN DİRENİŞİNİN HAKLI VE MEŞRU MÜCADELESİNİN YANINDAYIZ

HAMAS'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın işgal çetesine yönelik başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonuna ilişkin geçtiğimiz günlerde açıklamada bulunan HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Filistin'de devam eden siyonist işgal ve saldırılara karşı, Filistin direnişinin haklı ve meşru mücadelesinin yanındayız" dedi. Kassam Tugayları’nın işgal çetesine yönelik başlattığı operasyona ilişkin Filistin ve Hamas’a destek veren Yapıcıoğlu, paylaşımında şunları söyledi: “Hemen her gün Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıların yaşandığı, savunmasız insanların sokak ortasında yargısız infazla katledildiği, evlerin yıkılması suretiyle işgalin her geçen gün daha fazla genişlediği ve dünyanın bütün bu cürümlere sessiz kaldığı bir vasatta Filistin direnişinin ortaya koyduğu mücadele haklıdır, meşrudur. Filistin'de devam eden siyonist işgal ve saldırılara karşı, Filistin direnişinin haklı ve meşru mücadelesinin yanındayız. Kudüs, Mescid-i Aksa ve bir bütün olarak Filistin işgalden kurtuluncaya kadar Filistinli kardeşlerimizle olan dayanışmamız sürecektir. Siyonist işgal bölge barışının önündeki en önemli engeldir; siyonist zihniyet dünya barışına en büyük tehdittir. İslam İşbirliği Teşkilatı ve İslam ülkeleri başta olmak üzere, barış ve huzurdan yana her kişi, kurum ve devlet, vakit kaybetmeden siyonist işgale karşı Filistin direnişinin yanında durarak net bir tavır almalıdır.”

SOYKIRIM GİRİŞİMİNE SİYASİLERDEN TEPKİ YAĞDI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise işgalci İsrail devletinin, bu gece Gazze'ye en yoğun saldırıları gerçekleştirdiğini belirterek Gazze'nin, elektrik ve iletişim kesintisi nedeniyle "karanlıklar içinde barbarlar ordusunun vahşetiyle baş başa bırakıldığını" vurguladı. Karamollaoğlu şunları kaydetti: "2 milyondan fazla insandan haber alınamıyor. Bugüne kadar İsrail'in Gazze'deki soykırımına seyirci kalan Batı ülkeleri artık insanlık suçuna karşı İsrail'in bu soykırımına engel olmalıdırlar. Aksi takdirde tarih onları da bu soykırımının ortağı olarak anacaktır. İslam dünyası ise Türkiye öncülüğünde bu gece izzet ve onurunun karanlığın içinde boğulduğunu izlemek yerine harekete geçmeli, tüm dünyaya ve işgalcilere Filistin'in sahipsiz olmadığını göstermelidir."

"DÜNYA SEYREDİYOR, YETER YETER"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da "Ey Müslüman ayağa kalk. Ey insanlık ayağa kalk. Gazze'de katledilen insanlıktır. İsrail devlet terörü uygulayarak kadın çocuk demeden masum sivilleri katlediyor, dünya seyrediyor, yeter, yeter." paylaşımında bulundu.

“FİİLİ VE CAYDIRICI ADIMLAR TÜRKİYE ÖNCÜLÜĞÜNDE İVEDİLİKLE ATILMALIDIR”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan paylaşımında, siyonist israil rejiminin kadın, çocuk, yaşlı ve engelli demeden cami, kilise, hastane ve okullara bomba yağdırdığını belirtti. Dünyanın gözü önünde katliam yapıldığının altını çizen Erbakan şunları kaydetti: "Müslüman ülkeler sadece konuşmakla, sadece kınamakla bir yere varılamayacağını görmelidir. Gazze'de yapılan soykırıma sessiz kalınmamalı ve gerekli fiili ve caydırıcı adımlar Türkiye öncülüğünde ivedilikle atılmalıdır. Bu noktada İslam ülkelerinin yöneticilerini, başbakanlığı esnasında el-Halil kentini korumak ve barışı muhafaza etmek üzere Mehmetçiği, Filistin'e gönderen merhum Erbakan Hocamız gibi kararlı ve cesur olmaya davet ediyoruz."

Erdoğan’dan işgalciye sert mesaj:

CİNNET HALİNDEN ÇIK

SALDIRILARI DURDUR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'ye yönelik sürekli artan ve önceki gece yoğunlaşan işgalci Siyonist bombardımanlarına ilişkin, “

 

HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gazze'ye yönelik sürekli artan ve dün gece yoğunlaşan İsrail bombardımanları yine kadınları, çocukları, masum sivilleri hedef almış, yaşanan insani krizi derinleştirmiştir. İsrail derhal bu cinnet halinden çıkmalı ve saldırılarını durdurmalıdır." ifadelerini kullandı. Erdoğan, paylaşımında, "Tüm kardeşlerimi bugün, bu çağrılarımızı daha güçlü yapacağımız, İsrail zulmü karşısında Filistin halkının yanında olduğumuzu haykıracağımız Büyük Filistin Mitingi'ne, İstanbul Atatürk Havalimanı'na davet ediyorum." ifadelerine yer verdi.

HÜDA PAR Milletvekili Dinç:

TERÖR ŞEBEKESİYLE HİÇBİR

DİPLOMATİK İLİŞKİ OLAMAZ

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç "Yahudilerle, terör şebekesiyle hiçbir diplomatik ilişki olmaz, hiçbir stratejik çıkar olmaz." dedi.

Enes Alpsoy / Mehmet Sait Çelik

İşgal rejiminin Gazze'de uyguladığı soykırım ve son olarak dün akşam başlatılan yoğun bombardıman sonrasında ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önünde toplanan binlerce kişi, siyonist rejimi protesto etti. ABD Büyükelçiliği önünde düzenlenen kitlesel eyleme katılan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Filistin’de yaşanan son olaylar hakkında İLKHA muhabirlerine konuştu. Siyonist terör şebekesinin Filistin’de hiçbir kural ve ilke tanımayarak soykırım yaptığının altını çizen Dinç, insan hakları savunucularının ise bu soykırıma körleri ve sağırları oynadığını söyledi. İslam ülkelerinin halklarının “Biz Filistinlilerin haklı mücadelesinin yanındayız” demesine bu ülkelerin yöneticilerinin kulak vermesi gerektiğini belirten Dinç, İslam ülkelerinin idarecilerinin terör şebekesi ve işgalci siyonistlerle diplomatik ilişkilerini kesmesi gerektiğini söyledi.

SİYONİST TERÖR ŞEBEKESİ HASTANELERE SALDIRIYOR, KADINLARA SALDIRIYOR, ÇOCUKLARA SALDIRIYOR

Dinç, “7 Ekim'den bu yana 20 güne yakın oldu; bir Aksa Tufanı harekatı başladı. Aslında bu tufan 7 Ekim'de başlamadı. 75 yıllık bir öfkenin birikip Tufan olarak patlamasının sonucudur. Ve bu Tufan'ın özellikle karşısında duran, bu zulmü işleyen siyonist terör şebekesi maalesef hiçbir ilke, hiçbir kural tanımıyor. Ne ahlaki ne insani ne hukuki hiçbir kural tanımadan vahşetler işliyor, soykırımlar yapıyor. Hastanelere saldırıyor, kadınlara saldırıyor, çocuklara saldırıyor. Dünyanın gözünün içine baka baka bir soykırım işliyor. Ve maalesef Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, ABD zaten onlardan bir destek beklenmiyor. Aslında onlar da bu suçun, bu katliamın, bu soykırımın failleridirler. Yani bu soykırımda açık ve net bir şekilde destek verdiklerini de gizlemiyorlar. Biz şunu söylüyoruz; Yahudilerle, terör şebekesiyle hiçbir diplomatik ilişki olmaz, hiçbir stratejik çıkar olmaz. Hazreti Peygamberden biliyoruz. O zaman da Medine Vesikası vardı ve Peygamberle anlaşması olmasına rağmen ihanet ettiler. Bunlar hiçbir şekilde sözünde durmayan bir kavimdir ve bunlar her zaman insanlık düşmanıdır, insanlığa karşı suç işliyor.” dedi.

“İSLAM ÜLKELERİNİN İDARECİLERİ HALKLARINA SES VERSİNLER”

İşgalci terör rejiminin tir tir titreyen çocukları ve bebekleri katlettiğini söyleyen Dinç, “Daha dünyaya gözünü açmamış çocuklar cennette gözünü açıyor. Soykırımlar işliyorlar ve insan hakları savunucuları da körleri ve sağırları oynuyorlar. Bu konuda bizim çağrımız şudur; artık İslam ülkelerinin idarecileri halklarına ses versinler. Halk bu konuda duruşunu net bir şekilde ortaya koyuyor. Halkımız 'Biz Filistinlilerin haklı mücadelesinin yanındayız' diyor. Aynı şekilde bizim ülkemizde de bu şekilde. Yani halk diyor ki 'Biz Filistin halkının yanındayız, meşru müdafaasının yanındayız.' diyorlar. Bu konuda İslam ülkelerinin idarecileri de terör şebekesi siyonistlerle, işgalci siyonistlerle diplomatik ilişkilerini kessinler. Ticari ilişkilerini kessinler, siyasi, askeri, ekonomik ne kadar ilişkiler varsa kessinler. Onların buradaki yuvasında, katillerin yuvasında olan elçilerini sınır dışı etsinler. Çünkü bunlarla hiçbir şekilde dostluk olmaz. Bunların dostluğu yoktur, bunların çıkarları vardır. Bunlar çıkarlarına göre hareket ediyorlar. İnşallah Rabbim bu şafakta İslam ümmetinin gözünü aydınlatacak zaferler bize verecektir. Bunu umut ediyoruz. Rabbim tez zamanda bu terör şebekesi israili de Filistin topraklarından çıkarmayı bizim elimizle, bizim mücadelemizle onları oradan def etmeyi nasip, müyesser eylesin.” şeklinde konuştu.  

YENİ EVLENECEKLERE GAZZE İÇİN BAĞIŞ ÇAĞRISI YAPTI

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Gazze'de yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu. “Gelin elimizdeki tüm imkanlarla kardeşlerimizin şanlı direnişlerine destek olalım ve güzel bir örneklik ortaya koyalım.” diyen Dinç, yeni evlenecek ve evlenen gençlere şu çağrılarda bulundu: "Filistin'de çocukların, kadınların ve çaresiz kardeşlerimizin maruz kaldığı vahşet yüzünden, yeryüzü tüm genişliğiyle kendisine dar gelen, yaşanan acılar karşısında yüreği sızlayan ve kardeşleri için harekete geçmek istediği halde ne yapacağını bilemeyen vatandaşlarımızın elbette ki kardeşleri için yapacakları çok şey vardır. Bu doğrultuda, bugüne kadar mazlumlara ve mağdurlara kucak açmış, bütün bir dünyaya insanlık dersi vermiş aziz halkımıza, bilhassa evlenme hazırlığı yapan gençlere bir çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin düğün hazırlıklarımızda yapacağınız bazı masrafları Gazzeli kardeşlerimize bağışlayalım. En temel insani ihtiyaçlardan yoksun olan kardeşlerimizin ihtiyaçlarını bir nebze de olsa gidermede katkı sunalım. Bugün hayatta kalan Gazzeli çocuklar açlık ve susuzlukla baş etmeye çalışmaktadır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir