• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İnsan hakları örgütü: "israil'in amacı, daha fazla sivil kanı dökmek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cafer Selçuk

Cenevre merkezli Avrupa-Akdeniz Gözlemevi, işgalci rejimin havadan, denizden ve karadan devam eden yoğun saldırıları sonucunda Filistinli şehitlerin toplam sayısının 10 bine yaklaştığını hatırlattı.

İşgalci rejimin, dün akşamdan bu yana Gazze Şeridi'nde telefon iletişimini ve interneti tamamen kestiği belirtilen açıklamada, bunun kitlesel zulümleri örtbas etme ve sivillerin yaygın şekilde öldürülmesini artırmayı amaçlayan bir girişim olduğuna dikkat çekildi.

Gözlemevi, ayrıca Gazze Şeridi'ndeki ekibiyle tüm iletişimini kaybettiğini, bunun tüm uluslararası yardım kuruluşlarını ve Birleşmiş Milletler kuruluşlarını etkilediğini, ayrıca ambulansların ve kurtarma ekiplerinin çalışmalarının durması nedeniyle büyük bir kriz yaşandığını vurguladı.

Avrupa-Akdeniz Gözlemevi, iletişimin ve internetin kesilmesinin ve gazetecilerin çalışmalarını kısıtladıktan sonra doğrudan tehdit edilmesinin, Gazze'de olup bitenlerle ilgili gerçekleri ve sivillere karşı acımasızca işlenen insan hakları ihlallerini ve savaş suçlarını gizlemeyi amaçladığını bildirdi.

Avrupa-Akdeniz Gözlemevi, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki sivillerin temel altyapısını geniş çapta yok ederek misilleme politikalarını ve soykırım yaklaşımını artırdığı konusunda uyardı; bu, uluslararası insani hakları ihlal ederek zorla yerinden edilme ve başka yere nakledilme planının parçası gibi görünüyor kanun.

Açıklamada, işgalci rejime, Gazze'deki sivillere yönelik saldırılarını derhal durdurması ve kurtarma ekiplerinin yaralıları tedavi edebilmesi ve nakledebilmesi, gerekli tıbbi bakımı sağlayabilmesi ve yardım kuruluşlarının hayat kurtarıcı hizmetler sunabilmesi için iletişim ve internet altyapısını yeniden başlatması çağrısında bulunuldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir