• DOLAR 32.219
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2526.566
  • ...
Siirtli anneler: Anneler ve bebekler ölürken, kadın hakları savunucuları nerede?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci siyonist çetelerin günlerdir Gazze’de yaptığı soykırıma karşı Müslümanlar, dünyanın dört bir yerinde ayaklanmış durumda.

Siirt'te Sivil Toplum Kuruluşlarının kadın temsilcileri ve duyarlı anneler, Filistin'de yaşanan vahşet ve soykırıma tepki göstermek amacıyla bir araya geldi. Filistin’de yaşanan katliamlara dikkat çekerek İLKHA'ya açıklamada bulunan duyarlı anneler, İslam ülkelerine seslendi.

"Gazze'de bebekler, anneler ölüyor 52 İslam ülkesi ve kadın hakları savunucularından ses yok"

Anneler olarak Filistin'de katledilen çocuk ve annelerin sesi olmak için bir araya geldiklerini ifade eden Peygamber Sevdalıları Üyesi Berivan Yüksek, "Dün gece Gazze'de büyük bir katliam için iletişim kesildi, kenti, büyük bir baskı altına aldılar ve dün geceden beri bombalar susmadı. Anneler olarak, onlara destek olmaya geldik. Maalesef 52 İslam ülkesinden bir ses bir soluk yok. Kadın hakları savunucularından bir ses yok. Konu Filistin, Gazzeli anneler olunca sesleri çıkmıyor maalesef. Bizim desteğimiz umuyorum ki onlara moral olur. Buraya çocuklarımızla birlikte geldik ki onlar da Filistin davası ile tanışsınlar ve bizden sonraki nesillere aktarsınlar." ifadelerini kullandı.

"Dayım ve birçok insan camide ibadet ederlerken atılan bomba sonucu Şehid oldu"

Şuanda Filistin'de neler yaşandığını insanların nasıl bir katliamla karşı karşıya olduğunu herkesin çok açık bir şekilde gördüğünü ifade eden Filistinli anne Şeyda Can, "Çok ama çok acı bir şey anlatılamaz bir duygu şu anda yaşadıklarımız. 2 gün önce dayım ve birçok insan camide ibadet ederlerken işgal rejimi tarafından atılan bomba sonucu şehid oldu. Eşimin ve benim ailem Gazze'de ve dün geceden beri artık haber alamıyoruz. Bütün vicdan sahiplerinin el uzatmasını bekliyoruz. Filistin sadece bizim değil sizin de toprağınız. Bizler orada bizim ve tüm Müslümanlar için savaşıyoruz. Önce Kudüs'ü şimdi de Gazze'yi almak istiyorlar, insanları oradan sürmek istiyorlar ama Filistin halkı toprağımızı asla terk etmeyeceğiz diyorlar." şeklinde yaşanan dramı anlattı.

"Halklar konuşuyor ama maalesef liderler konuşamıyor"

Filistin'de şu anda zulmün konuştuğunu ifade eden Sema Demir, "Halklar konuşuyor ama maalesef liderler konuşamıyor. Şu anda bizim en büyük silahımız dua, keşke daha iyi şeyler yapılabilsek, ama maalesef kelimesinin altını kırmızı kalemle çiziyoruz. Başka bir söz bırakmadılar. Bir anne olarak yanlarında olduğumu bilmelerini isliyorum, gerçekten çok doluyum. Keşke bizim yapmamız gerekeni uluslararası İslam ülkeleri yapabilseydi ama onların yapamadığını biz yapıyoruz." şeklinde belirtti.

"Kudüs, İslam ümmetinin onuru, sorunudur"

Filistinli kadın ve çocuklar için burada olduklarını ifade eden Ayşe Tetik, "Bir anne olarak içim yanıyor. 4 çocuğum var ve Filistin'deki o anneleri görünce içimiz parçalanıyor. Artık anneler, çocuklar ölmesin, artık bütün İslam ülkelerinin liderleri Müslüman halkların çağrılarına kulak versin. Çocuklar bombalar altında paramparça oluyor ve biz yemek dahi yiyemiyoruz. Kudüs İslam ümmetinin onuru, sorunudur. Artık yeter diyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Annesiyle birlikte Filistin halkına destek vermek amacıyla geldiğini ifade eden Firdevs Asma, "Gazze'de artık çocuklar, anneler ölmesin" dedi.

Dün gece Filistin'le ilgili gördüğü bir rüyayı anlatan Şuheda Dündar, rüyasında işgal rejimi askerlerinin Filistinli bebekleri katlettiğini ama bebeklerin tekrar dirildiğini ve kendisinin dirilen bebeklere ekmek verdiğini söyledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir