• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Gazze'de 57 BM çalışanı hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Aydemir

“Bugün en az 57 meslektaşımın öldüğü doğrulandı. Sadece bir gün içerisinde 15 kişinin öldüğü teyit edildi. Bunlar topluma hayatlarını adamış anneler, babalar, harika insanlar. Gazze'de olmasalardı komşunuz olabilirlerdi.” BM Filistinli Mülteciler İçin Yardım ve Çalışma Ajansı Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze'de 57 Birleşmiş Milletler çalışanının öldürüldüğünü bu sözlerle açıkladı.

İnsani krizin gün geçtikçe derinleştiği şehre girmesine izin verilen küçük miktardaki yardımın yetersiz olduğunu söyledi. “Bu yakıt tankerleri sokaklardaki iki milyon kişinin hayatında değişiklik yapmayacak birer kırıntı. Günde iki tankerin girmesine izin verilmesinin insani yardım kuşatmasının sona erdiği anlamına geldiği mesajını vermekten kaçınmalıyız.”

Gazzeliler için derhal ateşkes imzalanması gerektiğini söyledi. “Bunu başarmak ve yardımların ihtiyacı olanlara eriştiğinden emin olmak için de derhal ateşkes imzalanmalı.”

Genel Komiser Lazzarini, binlerce Gazzelinin sadece siyonist rejim hava saldırıları sonucu değil, uygulanan kuşatma sebebiyle de hayatını kaybettiğini söyledi. “Konuştuğumuz sırada Gazze'de insanlar ölüyor. Sadece bombalardan ve hava saldırılarından ölmüyorlar. Daha birçok kişi Gazze Şeridi'ne uygulanan kuşatma sebebiyle ölecek.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir