• DOLAR 32.18
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2430.749
  • ...
İşgal rejimi Şifa Hastanesi'nin çevresini bombalıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci Siyonistler, Gazze'de 7 Ekim'den bu yana en yoğun saldırılarını gerçekleştiriyor. İşgalciler hava saldırılarıyla eş zamanlı karadan ve denizden de bombardıman düzenledi.  İşgal ordusu yetkilileri, hava saldırılarıyla birlikte Gazze'ye kara saldırılarını genişlettiklerini duyurdu.

Öte yandan işgalciler, daha önce vurmakla tehdit ettikleri Şifa Hastanesi'nin çevresini bombalamaya başladı. Kaynaklar, Şifa Hastanesi'nin yanı sıra Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi civarında da şiddetli bombardımanların yaşandığını kaydetti.

İşgal rejimi vurmakla tehdit etmişti

Filistin'deki İslami direniş hareketi HAMAS, geçtiğimiz saatlerde Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin askeri amaçlarla kullanıldığını öne süren işgal rejimine yanıt vermişti.

HAMAS'tan yapılan yazılı açıklamada, "Nazi işgalinin, Şifa Hastanesi'nin askeri amaçlarla kullanıldığı veya burada herhangi bir HAMAS yetkilisinin bulunduğuna" yönelik iddiaların yalan olduğuna dikkat çekilmişti.

Bu iddialar karşısında Birleşmiş Milletler ile Arap ve İslam ülkelerine çağrıda bulunan HAMAS, sağlık sistemini bombalama ve yok etme çılgınlığını durdurmak için derhal müdahale etmeye; ayrıca faşist düşman elinin halkın üzerinden çektirilmesi ve Gazze Şeridi'nde bugüne kadar işlenen utanç verici insanlık suçlarına son verilmesi çağrısında bulunmuştu.

İşgalin, Şifa Hastanesi hakkındaki iddialarının, Ehli Baptist Hastanesi'nin bombalanması suçunu kabul ettiğini bir  kez daha ortaya koyduğuna dikkat çekilen açıklamada şunlar kaydedilmişti:

"Terör işgal ordusunun askeri sözcüsünün açıklamalarında yer alan bu asılsız iddiaların, suç teşkil ettiğini ve tehlikeli söylemler olduğunu belirtiyoruz. Bu iddialar ayrıca binlerce hasta ve yaralının bulunduğu, 40 binden fazla yerinden edilmiş kişinin barındığı merkez hastanenin hedef alınmasına zemin hazırlamaktadır." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir