• DOLAR 32.682
  • EURO 35.215
  • ALTIN 2446.422
  • ...
İletişim Başkanı Altun'dan işgalci rejimin saldırılarına ve iletişimi kesmesine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Altun, sosyal medya hesabından işgal rejiminin bu akşam Gazze'ye yönelik başlattığı yoğun saldırılar ile birlikte iletişimi kesmesine tepki gösterdi.

israil ordusunun 7 Ekim'den bu yana kuşatma altında olan Gazze Şeridi'ne en yoğun hava saldırılarını sürdürdüğünü belirten Altun, bununla eş zamanlı olarak iletişimi yok etme çabasının da en temel insan haklarına ve değerlerine yönelik açık bir saldırı olduğunu vurguladı.

Altun, şunları kaydetti:

"İsrailin Gazze'yi dış dünyaya bağlayan tüm uluslararası iletişim kanallarını engellemeyi amaçlayan karartması, savaş suçu işleme niyetinin açıkça göstergesidir. Bu, israilin sivillerin hayatlarını yok ettiğine dair çirkin gerçeği gizleme girişimidir.

Batı'nın bu saldırı karşısında eylemsiz kalması onları bu suça ortak kılmaktadır. Gazze halkının insanlığına karşı pervasızca göz ardı edilmesi ve onlara uygulanan toplu cezalar vicdansız ve savunulamaz.

israilin ayrım gözetmeksizin ve hiçbir sonuç doğurmadan saldırı yapma kabiliyetine yönelik herhangi bir kısıtlamaya karşı çıkanların, nerede durduklarına bir kez daha bakmaları gerekiyor. Bu korkunç günlerdeki fırsatçı tutumlarının, tarihlerine kalıcı bir leke olarak düşeceğinin farkına varmaları gerekiyor.

İsrailin Gazze ve Filistin'in geri kalan kısmındaki halkın temel hak ve özgürlüklerini hiçe saymasını şiddetle kınıyorum. Bu bir an önce durdurulmalı. Bu vahşeti destekleyen dünya güçlerinin bundan sonra kimseye ders verecek ahlaki üstün bir zemini yok." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir