• DOLAR 32.302
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2411.2
  • ...
Geri dönüşüm işçileri Filistin'de yaşanan soykırıma sessiz kalmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ümraniye Saat Kulesi önünde toplanan geri dönüşüm işçileri, Filistin'den yana taraf olduklarını belirterek yaşanan katliamlara tepki gösterdi.

"Çekçek" diye tabir edilen geri dönüşüm malzemeleri toplamada kullanılan iki tekerlekli araçları ile toplanan işçiler, "Yoksulun halinden yoksul anlar, zalim israil Filistin'e yaptıklarının cezasını çekecek" yazılı pankart taşıdı.

Basın açıklamasını, geri dönüşüm işçileri adına İstanbul Ger Dönüşüm İşçileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ay okudu.

Basın açıklaması okunurken "israili tarihin çöplüğüne atmayın beş para etmiyor" yazılı anlamlı bir branda açıldı.

"Gazze düşerse yalnız Filistin kaybetmeyecek, dünyanın tüm mazlum halkları kaybedecek"

Siyonist işgalcilerin, Gazze'de yeni katliamlar yaptığını belirten Ay, "Bu savaşta tarafsızlık yok, bu savaşta amalar fakatlar yok. Şimdi dünyada yalnız iki devlet var. Birisi israilin katliamlarına suç ortaklığı yapan emperyalist güçler ve sessizlikle direnişi boğmaya çalışan bölge devletleri, diğeri ise Filistin halkının direnişini boğmaya çalışanlara karşı nefes olmaya çalışan dünyanın mazlum halkları. Gazze düşerse yalnız Filistin kaybetmeyecek, dünyanın tüm mazlum halkları kaybedecek. Geri dönüşüm işçileri bu savaşın tarafıdır. Filistin halkının çektiği acıları bizden daha iyi kim anlayabilir? Elektirik suyu olmayan depolarda yaşayanlardan daha iyi Gazze'yi kim anlayabilir? Hayatta kalabilmek için yerini yurdunu terketmek zorunda kalmanın acısını bizden daha iyi kim anlayabilir? Enkaz olmuş bir şehirde yeni bir hayat kurmaya çalışan Gazze halkını çöplerden hayatta kalmaya çalışan geri dönüşüm işçilerinden daha iyi kim anlayabilir? Anayurdunda horgörülmeyi bizden daha iyi kim anlayabilir?" dedi.

"Zaferin yolu direniş ve dayanışmadan geçiyor"

Filistin halkının yaşadığı acıları anladıklarını ancak anlamanın yetmeyeceğini de bildiklerinin altını çizen Ay, "Biz, geri dönüşüm işçileri olarak buraya sadece acınızı paylaşmak için gelmedik. Yükünüzün altına sırtımızı vermeye geldik. Filistin ve tüm mazlum halkların kaderini dünya devletlerinin alacağı tavır belirlemeyecek. Zaferin yolu direniş ve dayanışmadan geçiyor. Yurtlarından sürülen Filistinliler bir gün döneceklerine olan inançla evlerinin anahtarlarını saklarlar. O anahtar her geri dönüşüm işçisinin kapısının kilidine uyuyor. Türkiye'de yaşayan her Filistinliye kapımız her zaman açık olacak Çöplerden bir hayat kurmayı başaran geridönüşüm işçileri, zaferden sonra Gazze'de yeni bir hayat kurmak için Filistin halkına omuz vermeye hazır olacak."ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir