• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Binlerce Şanlıurfalı Filistin için yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin'de yaşanan gelişmeler nedeniyle Filistinli Müslümanlar için yürüyüş gerçekleştirildi.

Balıklıgöl Dergâh Camii'nde kılınan Cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

Balıklıgöl Yerleşkesinde başlayan yürüyüşte Filistin'e ve HAMAS'a destek amaçlı pankartlar açıldı.

Yürüyüşe erkeklerin yanı sıra kadınlar da katılarak Filistin'e destek verildi.

Düzenlenen yürüyüşe siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve Şanlıurfa Büyük Şehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül katıldı.

Balıklı göl yerleşkesinde yapılan basın açıklamasının ardından Filistin'e destek yürüyüşü Sarayönü caddesinde dualar eşliğinde son buldu.

"İslam ülkeleri ve diğer dünya devletleri bu olaylara karşı duyarsız kalmıştır"

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları adına basın açıklaması yapan Suphi Çiçek, "Bugün burada yaklaşık bir asrı bulan zülüm, işkence, gasp ve talanı telin etmek için toplanmış bulunuyoruz. Malum olduğu üzere israil, Filistin halkının önce topraklarını işgal etmiş, insanlarını katletmiş daha sonra evlerini ellerinden alıp mülksüzleştirmiş ve öz yurdundan sürgün etmiştir. Tüm bunlar olurken maalesef hem İslam ülkeleri hem diğer dünya devletleri bu olaylara karşı duyarsız kalmıştır. Kıymetli Şanlıurfalılar bugün bir kez daha görüyoruz ki siyonist mantığa sahip İsrail hükümeti hiçbir kutsal değeri ve insani hassasiyeti dikkate almaksızın masum sivilleri çocukları, yaşlıları, kadınları hunharca katletmektedir. Lanetlenmiş olan bu mantık kutsal mabetlere bile saygı duymamakta cami, kilise, üniversite, okul gibi savaşta dokunulması yasaklanmış olan mekânlara bile saldırmaktadır." diye konuştu.

Filistin'e destek amaçlı düzenlenen yürüyüşte, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Beyazgül de bir konuşma yaptı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir