• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Taksim'de işgal rejimi ve destekçileri protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özgür Der, işgal rejiminin saldırılarını ve işbirlikçilerini lanetlemek, Filistin, Gazze ve HAMAS'ın yanında olduğunu vurgulamak amacıyla Taksim'de bir program düzenledi.

Cuma namazı sonrasında Taksim Camii'nde düzenlenen programda yapılan konuşmalarda yaşanan katliamın batılı ülkeler tarafından görmezden gelindiği vurgulanırken HAMAS direnişine destek mesajları verildi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin

"Filistin'in, Gazze'nin, Kudüs'ün kurtuluşu pek yakındır"

Programda bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, "20 günü aşkın bir süreden beri Filistin'de, Gazze'de mübarek bir direniş var. Bu direnişi, Türkiyeli Müslümanlar olarak başından beri destekledik ve o günden bugüne ayağa kalktık. Elhamdülillah bu kıyamımız bugün de devam etti bundan sonra da devam edecek. Gevşemek yok, ihmalkârlık yok. Mahzun olmak, üzülmek asla yoktur. Çünkü 7 Ekim sabahı itibarıyla yenilmez denilen israil terör rejiminin, delinmez denilen demir kubbenin yerle bir olduğunu gördük. Şuna inanıyoruz! Dünyanın neresinde olursa olsun bir İslami direniş varsa o küresel direnişin bir şubesidir. Hepimiz biriz ve kendimizi op direnişin bir parçası olarak görüyoruz. Dolayısıyla oralara atılan her bombayı yüreğimizde hissediyoruz. Bundan dolayı diyoruz ki, Ey Gazze! Ey Filistin! Ey HAMAS! Asla yalnız değilsiniz ve inşallah Filistin'in, Gazze'nin, Kudüs'ün kurtuluşu pek yakındır." dedi.

Özgür Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya

"HAMAS'ın Gazze'den eylem yaptığı topraklar ne zaman israil toprağı oldu?"

7 Ekim'den beri başta ABD Başkanı Biden olmak üzere Fransa, Hollanda, Meksika, Yunanistan'a kadar hepsi Natenyahu'yu türbe gibi ziyaret etmeye başladığını ve hepsinin HAMAS ile mücadelede kendilerine destek verdiğini ilan ettiğini belirten Özgür Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, "Allah aşkına şu tabloya bir bakın! Gazze'de bombalanan evler, binalar, yıkılan mescitler, hatta kiliseler, aşevleri... Bunlar HAMAS mı oluyor? 3 binden fazla çocuk katledildi. Bunların görüntülerine batı medyasında ulaşmanız mümkün değil. Hepsini örtüyorlar. Kardeşler! Şunu vurgulamak istiyorum. Birileri burada HAMAS ile alakalı 'Gazze'den neden israil topraklarına saldırdı' diyorlar. Allah aşkına HAMAS'ın Gazze'den eylem yaptığı topraklar ne zaman israil toprağı oldu? En azından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına bakın. Bu topraklar Filistinlilere verilen topraklar değil miydi? İsraile ayırdıkları topraklarla yetinmediklerini görmedik mi? peki HAMAS'tan ne isteniyor?" diye konuştu.

Gazeteci Adem Özköse

"Hepimiz HAMAS'ız, hepimiz İzzeddin el Kassam'ız"

Gazze'de şimdiye kadar 3 binden fazla çocuğun şehid olduğunu hatırlatan Gazeteci Adem Özköse, "Terör örgütü israil, Aksa Tufanı'nda yaşamış olduğu hezimeti bugün Gazzeli çocuklardan çıkarıyor. Gazzeli çocuklar katledilirken batılı devletler, Amerika, İngiltere, Fransa, İtalya, Almanya, israilin yanında olduklarını haykırıyorlar. Yani çocukların katledilmesine, sivillerin öldürülmesine destek veriyorlar. Bir şehrin yakılıp yıkılmasına destek veriyorlar. 'Hepimiz israiliz, hepimiz katliamcıyız' diyorlar. Biz de Müslümanlar olarak, 'hepimiz HAMAS'ız, hepimiz İzzeddin el Kassam'ız' diyoruz. Günlerdir batının birçok şehrinde vicdanlı insanlar, çocukların katledilmesine karşı çıkanlar 'Filistin' diye haykırıyorlar. Bizler de bu ülkenin Müslümanları olarak dinleri, ırkları, ülkeleri ne olursa olsun bugün Filistin'den yana olanları selamlıyoruz ve 'yaşasın küresel intifada' diyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir