• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bakan Yumaklı: Tarımsal destek ödemeleri hesaplara yatıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Bozdaş

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, iklim değişikliği nedeniyle yaşanan kuraklıktan en çok Trakya'daki çiftçilerin etkilediğini, ayçiçeğinde yaklaşık yüzde 40 verim kaybı yaşandığını söyledi.

Yaptıkları çalışma ve tespitler sonunda bölgedeki çiftçilere verilen ayçiçeği desteğini ton başına 1500 lira olarak yeniden belirlediklerini anımsatan Yumaklı, verilen desteklerin çiftçilere hayırlı olmasını diledi.

Bölgedeki verim kaybında kuraklığın yanı sıra üreticilerin bazı uygulamalarının da etkili olduğunu vurgulayan Yumaklı, "Özellikle yerli ve milli tohumlarımızda kuraklıkla alakalı dirençlerin daha yüksek, verim kayıplarının da diğeriyle kıyaslanamayacak kadar düşük olduğunu söyleyebilirim. Yerli ve milli ayçiçeği tohumlarıyla ekim yapılan alanlarda kuraklığın etkisinin çok az olduğu hissedilmiştir. İşte bu yerli ve milli çeşitlerin kullanımının artırılması için de gerekli çalışmaları il tarım ve orman müdürlüklerimiz aracılığı ile yürüteceğiz." dedi.

1 milyar 167 milyon lira destek ödemeleri hesaplara aktarıldı

Bakan Yumaklı, Bakanlık olarak üretimin ve üreticinin önündeki engelleri açmak, üreticiye destek olmak için çalıştıklarını söyledi.

Çiftçilere verdikleri desteklerin aralıksız devam ettiğini anlatan Yumaklı, "Bugün çeşitli kalemlerde toplam 1 milyar 167 milyon lira destek ödemesini daha üreticilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir