• DOLAR 32.999
  • EURO 35.358
  • ALTIN 2461.855
  • ...
HÜDA PAR Kartal İlçe Başkanlığı: İslam ülkeleri "Aksa Devletler Topluluğu" çatısı altında birleşmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Kartal İlçe Başkanlığı; siyonist işgal rejiminin Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek ve HAMAS'ın işgal rejimine karşı başlattığı 'Aksa Tufan'ı operasyonuna destek vermek amacıyla basın açıklaması düzenledi.

Soğanlık Kültür Merkezi önünde düzenlenen basın açıklamasına ellerinde tevhit ve Filistin bayraklarının yanı sıra Gazze direnişine destek veren, işgal rejimini lanetleyen dövizler taşıyan çok sayıda HÜDA PAR üyesi ve gönüllüsü katıldı.

Molla Nizamettin Yaçin'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrası basın açıklamasını HÜDA PAR İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Suna okudu.

"Filistin; Kudüs ve Mescid-i Aksa davası sıradan bir toprak davası değil, bilakis bir inanç ve iman davasıdır"

Müslümanlar için Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın sıradan bir toprak parçası olmadığını vurgulayan Suna, "Kudüs ve Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi, Peygamber Efendimiz'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) miraca çıkarken ilk uğradığı yer, tevhid akidesinin ilk merkezlerinden biridir. Bu yüzden Filistin; Kudüs ve Mescid-i Aksa davası sıradan bir toprak davası değil, bilakis bir inanç ve iman davasıdır. Biz Müslümanlar için Mekke, Medine, Kabe ve Mescid-i Nebevi ne kadar kutsalsa aynı şekilde Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa'da o kadar kutsaldır. Bugün Filistin'de, Kudüs'te ve Mescid-i Aksa'da Müslümanların inancı ve kutsalları siyonist işgalcilerin postallarıyla çiğnenmekte bu kutsallarımıza sahip çıkmak; namaz kılmak, oruç tutmak kadar ehemmiyetli bir ibadettir." dedi.

"Aksa Tufanı hareketine ve kahraman mücahitlere çok şey borçluyuz"

Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın ümmetin izzeti ve namusu olduğunun altını çizen Suna, "Ümmetin izzetini ve namusunu muhafaza eden direniş hareketinin yanındayız. Siyonist işgal rejiminin yapmış olduğu savaş suçlarının haddi hesabı yok. Bugün zalimin safında yer alarak birkaç dünyalık menfaat elde etmektense, mazlum safında yer alıp kahramanca ve izzetlice dik durmayı bir şeref olarak kabul ediyoruz. Şunu unutmayalım; siyonistlerin büyük israil projesi vardır. Büyük israil projesine göre, Nil ile Fırat arasındaki tüm toprakları işgal etme gibi bir hayal dünyaları var. Bu hayal dünyalarını başlarına yıkan Aksa Tufanı hareketine ve kahraman mücahitlere çok şey borçluyuz. Bizler belki farkında değiliz, ümmetin bu yiğit evlatları; 75 yıldır sadece kendi topraklarını korumuyorlar, siyonitlerin büyük israil projesine karşı da adeta bir set olup durmaktadırlar. Böyle bir direniş olmasaydı kim bilir büyük israil hayallerini kuran siyonistler şimdiye kadar yaşamış olduğumuz topraklara kadar işgali genişletmişlerdi. Ancak ümmetin bu kahraman evlatları kendilerini bizlere siper ederek, siyonistlerin önüne set olup durdular. Bu yüzden tüm İslam ülkeleri ve bizler direnişin kahramanlarına çok şey borçluyuz. Ben izzet ve şeref sahibiyim diyen her Müslüman bu aziz ve kutsi olan Aksa Tufanı harekatına destek vermelidir." şeklinde konuştu.

Siyonist işgal çetelerinin her gün savaş suçları işlediğini belirten Suna, "İşlediği savaş suçlarına büyük şeytan Amerika ve diğer batılı ülkeler destek olmakta, hatta devlet başkanları düzeyinde destek ziyaretleri dahi yapılmaktadır. Bu bize gösteriyor ki küfür tek millettir. O zaman biz de diyoruz ki, küfür tek milletse biz Müslümanlar da tek milletiz, bizler de Hazreti İbrahim'in milletiyiz ve Muhammed'in ümmetiyiz. Bugün bu zulme karşı tek millet ve tek ümmet olma vaktidir." değerlendirmesinde bulundu.

"israil, anlayacağı dilden kesin ve net yaptırımlarla cezalandırılmalıdır"

İslam Ülkelerinin liderlerine ve tüm İslam alemine seslenen Suna, "İslam ülkeleri, siyonist işgal rejiminin saldırılarını derhal durduracak, ciddi adımlar atmalıdır. Siyonist israil, kınama, savaş hukuku gibi tabirlerden anlamıyor. Bu yüzden israil; anlayacağı dilden kesin ve net yaptırımlarla cezalandırılmalıdır. israile karşı ekonomik, diplomatik, ticari, stratejik tüm kanallar kapatılmalı, elçilikler sınır dışı edilmelidir. Gazze'ye acil olarak insani yardım koridoru oluşturulmalıdır. İlaç ve gıda başta olmak üzere tüm insani yardımlar acilen ulaştırılmalıdır. Başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkeleri; direniş hareketlerine askeri, istihbari ve lojistik destek verilmelidir. Nasıl ki Azerbaycan-Ermenistan savaşında Dağlık Karabağ meselesinde SİHA'lar Azerbaycan'a gönderildiyse aynı şekilde Filistin’deki direniş kahramanlarına SİHA'lar ivedelikle gönderilmelidir. Müslüman ülkeler, 'Aksa Devletler Topluluğu' veyahut 'Aksa Birliği' adı altında çatı oluşturarak, askeri, ekonomik, ticari, kültürel, diplomatik ve siyasi birliktelikler oluşturulmalıdır ve bunun ilk adımı olarak İslam ülkelerinin devlet liderleri bir araya gelerek, 'Aksa Kuvvetler Birliği'ni kurmalıdır. Dünyanın dört bir yanında, israilin çocuk, kadın, yaşlı ve sivilleri katledilmesine seyirci kalmak istemeyip, israile karşı Mescid-i Aksa'nın muhafızlığını yapmak isteyen halklara kolaylık sağlanmalıdır. Filistinli direnişçilere katılmak isteyip gönüllü olarak siyonist işgal çeteleriyle çarpışmak isteyenlere, 'Mescid-i Aksa Muhafızları Gönüllü Alayı' oluşturmak için imkan sağlanmalıdır." çağrısında bulundu.

"Filistin'in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz"

Suna, "Biz burada tüm İslam ülkelerine ve devlet idarecilerine hayır ve iyilikten başka bir şey demedik. HÜDA PAR olarak hakkı hak, batılı batıl olarak söylemeye devam edeceğiz inşallah. Allah'ım sen şahit ol, biz üzerimize düşeni söyledik. HÜDA PAR olarak bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; canımızla, kanımızla, malımızla ve evlad-u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Filistin'in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Düzenlenen basın açıklaması; Molla Nizamettin Yaçin'in okuduğu dua ile nihayete erdi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir