• DOLAR 32.273
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2430.236
  • ...
Türkiye'de görev yapan Filistinli doktor, ailesine ulaşamıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin'de işgal rejiminin şiddeti artarak devam ediyor. Siyonistlerin 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Uzmanı Filistinli Hüseyin Atvan'ın ailesi Filistin'de yaşıyor, 13 kardeşi var. 15 gündür ailesinden haber alamıyor. Umudunu yitirmeyen Atvan duygularını İLKHA Haber'e anlattı.

Hüseyin Atvan, Gazze'de liseyi birincilikle bitirdi. Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı bursuyla üniversite eğitimi için Türkiye'ye geldi ve 4 yıldır Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. olarak görev yapıyor.

35 yaşındaki Atvan, dünyanın gözü önünde Filistin halkının yaşadığı dramın görmezden gelinmesine tepkili.

İşgal rejiminin Gazze'ye saldırıları başladığından beri, günlerdir ailesine ulaşamadığını ve şehid olup olmadıklarını da asılan Şehid listelerine bakarak öğrendiğini ifade eden Atvan, "Filistin'de şimdi su yok, yemek yok, internet yok, elektrik yok. Konuşamazsınız, şimdi çok kötü durumdalar." şeklinde konuştu.

"Gazze'yi kimse terk etmedi, göç etmedi, direnmeye ve sabretmeye devam ediyorlar"

Hüseyin Atvan

Gazze'de anne, baba ve 13 kardeşinin yaşadığını ifade eden Atvan, "Amcalarım, teyzelerim, halalarım ve tüm akrabalarım yaşıyor. Yaşanan savaşta tonlarca bomba atılmasına rağmen kimse Gazze'yi terk etmedi, göç etmedi. Direnmeye ve sabretmeye devam ediyorlar. Halk kaçmayı hiç düşünmedi. 15 gündür ailemden haber alamadığım için nerde olduklarını, nerede yaşadıklarını, hangi şartlar altında oldukları ve nasıl geçindiklerini bilmiyorum. Sağ mı, ölüler mi, bir şeyler bulup yiyebiliyor, içebiliyorlar mı? onu da bilmiyorum. Kimse de bilmiyor. Gazze'de elektrik, su, yakıt, internet yok. Her yerde altyapı vuruldu ve vurulmaya devam ediliyor." bilgisini paylaştı.

"O gün biz ailemle helalleştik, çünkü savaşın çetin olacağını biliyorduk"

Ailesiyle savaşın 1 ve 2'nci gününde konuştuklarını ifade eden Atvan, "O gün biz helalleştik. Çünkü savaşın çetin olacağını biliyorduk. Vedalaşmaya çalıştık, her şeyi göze aldık ve son olarak anne, baba, tüm ailemi ve Filistin halkını Allah'a emanet bıraktım ve şu anda hiçbir şekilde ulaşamıyorum. Refah Sınır Kapısından hiçbir şekilde gönderilen yardımların girmesine izin verilmiyor. Hastanenin her köşesinde, koridorlarda anestezi olmadan ameliyat yapılıyor. Hijyen yok ve eldeki kısıtlı aletlerle idare etmeye çalışıyorlar. Çoğu hasta tedavi edilemediğinden dolayı şehid oluyor." ifadelerini kullandı.

"Katliam ve soykırımın durması için herkes ayaklanmalıdır"

Türkiye, Siirt ve vicdanı olan tüm insanlığa seslenen Atvan, "Sadece Filistinli olduğum için değil başta insan, Müslüman olduğum için Gazze halkına üzülüyorum ve yaşadıkları acıyı paylaşıyorum. Gazze'de doğmak benim elimde olan bir durum değildi. Ben de aynı oradaki insanların kaderini paylaşıyorum. Çoluk çocuk demeden, yaşlı, hasta, demeden, cami, kilise ve siviller hedef alınıyor. Bugün herkesin bir insanlık görevi vardır. Bu katliam ve soykırımın durması için herkes ayaklanmalıdır."

"Filistin halkı her zaman kanla bedel ödedi, daha önce mücadele ettiği gibi mücadele etmeye devam edecek"

Filistin'de daha önce yapılan soykırım ve katliamlarla halkın göç etmek zorunda bırakıldığını ifade eden Atvan, "Filistin halkı her zaman kanla bedel ödedi. Daha önce mücadele ettiği gibi mücadele etmeye devam edecek. Filistinlilerin direnci kırılmayacaktır. Filistin davası farklı yerlere çekilmeden 2 aylık bebeklerin dahi öldürülmesine farklı sebepler aramak çok yanlış olur. 2 aylık çocuk ta mı toprak sattı? 'Türkiye'yi arkadan vurdular' bahaneleriyle anne karnındaki bebeği dahi suçlamak kadar acı bir şey yoktur. Biz eğer ümmet, Müslüman ve insan isek yapılan soykırımların bir an önce durması için elimizden gelen her şeyi yapmamız gerekiyor. Her zaman Türkiye halkı, Filistin halkını küçük bir kardeşleri olarak gördü. Allah'tan sonra umudumuz Türkiye ve halkındadır. Bunu için de ne olursunuz Filistin, Kudüs, Mescid-i Aksa davasını yalnız bırakmayın." çağrısında bulundu (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir